Disfagia si Regurgitarea

Extras din referat Cum descarc?

Atat disfagia, cat si regurgitarea sunt considerate disfunctii ale digestiei orale, ingreunand deglutitia hranei si progresarea acesteia spre esofag. Aceste tulburari apar doar in anumite conditii si in conjuncturi diferite. Localizarea bolii necesita o examinare deosebita asupra istoricului bolii si a semnelor clinice, cat si o examinare fizica.
o DISFAGIA
Disfagia este un termen care inseamna "dificultate de inghitire." Este incapacitatea alimentelor sau lichidelor de a trece cu usurinta in gat si in jos prin esofag la stomac in timpul procesului de inghitire. Procesul de inghitire cuprinde trei etape: etapa orofaringiana, esofagiana si gastroesofagiana.
a) Disfagia orala
b) Disfagia faringiala, circofaringiala sau esofagiana
SEMNE CLINICE
Disfagia apare atunci cand orice element al inghitirii normale este perturbat. Anomaliile structurale orale, slabiciunea musculara, necoordonarea sau poate interfera cu exploatatia materiala in gura, formeaza o coeziune, precum si o propulsie care este inapoiata in faringe. Lipsa controlului asupra alimentelor din gura ar putea cauza ca aceastea sa se incadreze pe partea din spate a limbii, prematur, in timp ce caile respiratorii sunt neprotejate, sau ar putea conduce la materiale ramase in gura, dupa inghitire, atunci cand intra in faringe. In cazul in care intra un bol in faringe inainte sau dupa inghitire, in timp ce caile respiratorii sunt deschise si neprotejate, exista pericolul ca aspiratia sa se produca simultan.


Fisiere in arhiva (1):

  • Disfagia si Regurgitarea.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!