Culturi Starter

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 461
Mărime: 427.73KB (arhivat)
Publicat de: Marius S.
Puncte necesare: 5
Facultatea de Biotehnologii
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, Bucuresti

Extras din referat

Abstract

Scopul principal al acestui studiu a constat în evidentierea activitatii microbiene, sensibilitatea la antibiotic, toleranta la sarurile biliare, factorul killer.

Cuvinte cheie:importanta probioticelor, culture starter.

INRODUCERE

Probioticele sunt microorganisme benefice care intra in alcatuirea florei intestinale. Flora ajuta la absorbtia nutrientilor, sinteza vitaminelor si functioneaza ca bariera impotriva infectiilor. Flora intestinala se diminueaza ca rezultat al dietei necorespunzatoare, al folosirii antibioticelor, ai altor medicamente, al infectiilor intestinale, al stressului si al imbatranirii. Tehnologia de microincapsulare folosita asigura supravietuirea probioticelor pina la ajungerea lor in intestin, pentru eficienta maxima.

Fiind prezente într-o cantitate suficienta, probioticele:

stopeaza multiplicarea microbilor patogeni si mentin echilibrul florei intestinale produc vitamina K, niacina, acid folic, biotina, vitamina B6, care au o influenta benefica asupra activitatii sistemului nervos si coagularea sîngelui, produc lactaza si alti fermenti indispensabili pentru copiii si adultii care prezinta intoleranta sau alergie la proteina laptelui de vaca

au functie de detoxifiere în cazul suferintei ficatului, rinichilor, plamînilor, contribuie la scaderea indicilor colesterolului, poseda propietati antialergenice si adaptogen. (http://www.agir.ro/buletine/34.pdf)

MATERIALE ȘI METODE

Activitatea antimicrobiana

E. coli ATCC 8739 - insamantata prin tehnica in gazon

Tulpini bacterii lactice LAB -5µl in spot

Antibiotic tetraciclina (T)

Sensibilitatea la antibiotic

Tulpina LAB - inamantata prin tehnica in gazon

Discuri impregnate cu antibiotic

Bacteriocine

Se adauga 2 ml de solutie in tub Ependorf, apoi se ceintrifugheaza 10 minute la 5000 rpm, din supernatant se ia 1 ml si se neutralizeaza cu NaOH 40%.

Tulpina sensibila este Streptococcus termofilus pe mediu de cultura MRS Agar 1%

Factorul Killer

Pe o placa Petri se insamanteaza tuplinile cu character killer, sip e aceeasi placa se insamanteaza tupina de interes prin inundare.

Preview document

Culturi Starter - Pagina 1
Culturi Starter - Pagina 2
Culturi Starter - Pagina 3
Culturi Starter - Pagina 4
Culturi Starter - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Culturi Starter.docx

Alții au mai descărcat și

Tehnologia Creșterii Cabalinelor

1.Importanta cresterii cabalinelor Munca sau forta de tractiune este principala productie de economica realizata de cabaline in conditii de...

Ecotehnica cultivării tutunului și hameiului

TIPUL DE SOL DIN REGIUNEA BUCURESTI Soluri de tip hidromorf si brun-roscate Caracteristici : soluri predominant lutoargiloase cu continut...

Lepidoptere

FLUTURELE ALB AL VERZEI - PIERIS BRASSICAE Fluturele alb al verzei este raspandit in majoritatea tarilor din Europa, in Asia (Japonia) si in...

Te-ar putea interesa și

Studiul influenței unor parametrii tehnologici asupra obținerii brânzei telemea de vacă cu înglobare de acid folic - vitamina B9

OBIECTIVUL PROIECTULUI 1.1. JUSTIFICAREA NECESITĂŢII ŞI OPORTUNITĂŢII REALIZĂRII PRODUCŢIEI PROIECTATE Laptele este unul dintre cele mai...

Iaurt din lapte de oaie și bivoliță

Tema Proiectului Sa se proiecteze o sectie de prelucrare a laptelui in vederea obtinerii de iaurt gras din lapte de oaie si bivolita in proportii...

Culturi starter de microorganisme

DEFINIŢIE Culturile starter sunt definite ca acele culturi care se obţin plecând de la o cultură pură stoc şi care prin trecere prin culturi...

Tehnologia Obținerii Iaurtului cu Bifidobacterii

INTRODUCERE În ultimii ani, termenul de „probiotic” este din ce în ce mai folosit, atât în mass-media, cât şi pe internet, în publicaţiile de...

Tehnologii și utilaje în industria laptelui

Tema Proiectului Sa se proiecteze o sectie de prelucrare a laptelui in vederea obtinerii de kefir si lapte de consum 1,8 % cu o capacitate de...

Tehnologia de fabricare a laptelui bătut

Capitolul I STUDIU DE LITERATURA 1.1 Fisa tehnica a produsului DENUMIREA PRODUSULUI ::LAPTE BATUT fabricat din lapte de vaca pasteurizat, cu...

Tehnologia de obținere a iaurtului de caise

Chiar daca legenda spune ca secretul prepararii iaurtului a fost gasit intimplator inca in antichitate de catre turci , cultura de iaurt a fost...

Tehnologia de Preparare a Pâinii cu Culturi Starter de Bacterii

1.Tehnologia de preparare a pâinii cu culturi starter de bacterii La această tehnologie s-a ajuns de la observaţia facută de-a lungul timpului,...

Ai nevoie de altceva?