Culturi Starter

Extras din referat Cum descarc?

Abstract
Scopul principal al acestui studiu a constat in evidentierea activitatii microbiene, sensibilitatea la antibiotic, toleranta la sarurile biliare, factorul killer.
Cuvinte cheie:importanta probioticelor, culture starter.
INRODUCERE
Probioticele sunt microorganisme benefice care intra in alcatuirea florei intestinale. Flora ajuta la absorbtia nutrientilor, sinteza vitaminelor si functioneaza ca bariera impotriva infectiilor. Flora intestinala se diminueaza ca rezultat al dietei necorespunzatoare, al folosirii antibioticelor, ai altor medicamente, al infectiilor intestinale, al stressului si al imbatranirii. Tehnologia de microincapsulare folosita asigura supravietuirea probioticelor pina la ajungerea lor in intestin, pentru eficienta maxima. 
Fiind prezente intr-o cantitate suficienta, probioticele:
stopeaza multiplicarea microbilor patogeni si mentin echilibrul florei intestinale produc vitamina K, niacina, acid folic, biotina, vitamina B6, care au o influenta benefica asupra activitatii sistemului nervos si coagularea singelui, produc lactaza si alti fermenti indispensabili pentru copiii si adultii care prezinta intoleranta sau alergie la proteina laptelui de vaca
au functie de detoxifiere in cazul suferintei ficatului, rinichilor, plaminilor, contribuie la scaderea indicilor colesterolului, poseda propietati antialergenice si adaptogen. (http://www.agir.ro/buletine/34.pdf)
MATERIALE SI METODE
Activitatea antimicrobiana
E. coli ATCC 8739 -  insamantata prin tehnica in gazon
Tulpini bacterii lactice LAB -5ul in spot
Antibiotic tetraciclina (T)
Sensibilitatea la antibiotic
Tulpina LAB -  inamantata prin tehnica in gazon
Discuri impregnate cu antibiotic
Bacteriocine
Se adauga 2 ml de solutie in tub Ependorf, apoi se ceintrifugheaza 10 minute la 5000 rpm, din supernatant se ia 1 ml si se neutralizeaza cu NaOH 40%.
Tulpina sensibila este Streptococcus termofilus pe mediu de cultura MRS Agar 1%
Factorul Killer
Pe o placa Petri se insamanteaza tuplinile cu character killer, sip e aceeasi placa se insamanteaza tupina de interes prin inundare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Culturi Starter.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!