Coordonatele Activitatii Carlsberg

Extras din referat Cum descarc?

Fara nici un dubiu, marca de bere daneza, Carlsberg, reprezinta una dintre cele mai apreciate marci din lume. Cu o campanie activa de promovare, in special in sport, aceasta marca a devenit foarte cunoscuta de-a lungul globului. Compania care a luat fiinta acum 157 de ani se poate lauda ca este nu doar printre cei mai buni producatori de bere, dar si una din intreprinderile cele mai inovatoare in industria berii, avand chiar si un centru specializat in domeniul cercetarii - dezvoltarii. 
3.1.1. Scurt istoric 
In 1847 berarul  J. C. Jacobsen, a pus bazele companiei Carlsberg undeva in afara capitalei Danemarcei, Copenhaga. El este considerat un pionier in domeniu pentru ca pus bazele producerii de bere, folosind pentru prima data tehnici de refrigerare si, cel mai important, folosirea ca materie prima principala a drojdiei de bere. J.C. Jacobsen a fost adeptul calitatii iar inovatiile sale in domeniul producerii de bere sunt prezente si astazi in cadrul companiei Carlsberg (exponatele se gasesc la muzeul Carlsberg din Copenhaga). Prima bere Carlsberg a fost scoasa pe piata la 10 noiembrie 1847.
Primul export de bere Carlsberg a avut loc in anul 1868  sub forma unui butoi de circa 90 de litri cu destinatia Edinburgh, Scotia. 
In 1876 ia nastere fundatia Carlsberg ( the Carlsberg Foundation) pentru ca, doi ani mai tarziu, sa infiinteze Muzeul National de Istorie (the Museum of National History) la castelul Frederiksborg ca un departament al  Carlsberg Foundation. 
Potrivit dorintei sale, va promova si sprijinii financiar  cercetarile stiintifice daneze din cateva domenii la moda in a doua jumatate a secolului XIX: stiinte naturale, matematica, filosofie, stiinte sociale si stiinte umane.
Mai tarziu, fundatia Carlsberg trebuia sa detina, pe o perioada nedeterminata cea mai importanta parte a actiunilor (mai mult de 50%) din cadrul companiei (mai tarziu, holdingului) Carlsberg A/S. 
In 1882 fiul lui J.C. Jacobsen, Carl, deschide o noua berarie sub numele de Ny (Noua) Carlsberg.  J.C. Jacobsen schimba numele vechii sale companii in Gamle (Vechea) Carlsberg.  In anul 1883 un angajat al Carlsberg, Emil Christian Hansen, descopera o noua tehnologie de obtinere a drojdiei pure (pana atunci se foloseau produse chimice pe post de catalizatori pentru a creste drojdia de bere), inventie ce revolutioneaza industria berii. Noua drojdie de bere a fost  Saccharomyces Carlsbergensis.
In 1904 este creat faimasul logo al marcii Carlsberg de catre Thorvald Bindesboll. Apoi, in anul 1906  Noua Carlsberg and Vechea. Carlsberg se unesc sub numele de Carlsberg Breweries avandu-l la conducere pe


Fisiere in arhiva (1):

  • Coordonatele Activitatii Carlsberg.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!