Controlul Starii de Fertilitate prin Analize Agrochimice

Extras din referat Cum descarc?

Abordarea sistemica a tehnologiilor moderne constituie din punctul de vedere al materialismului dialectic expresia stiintifico-metodologica a conexiunii generale. Daca unele masuri tehnologice nu dau intotdeauna rezultatele scontate, aceasta se datoreste si faptului ca se neglijeaza un aspect esential, acela al organizarii materiei vii intr-un sistem riguros ierarhizat in; sisteme si subunitati ale acestuia.
Biosfera, in care se include si agricultura, la rindul ei, este consecinta mei organizari sistemice, riguros ierarhizate, a carei functionalitate este guvernata de principii cibernetice. Agricultura, respectiv aplicarea ingrasamintelor, cuprinde numeroase componente tehnologice, care reprezinta o ;nterventie a omului in biosfera, care pe masura ce devine mai puternica, poate fi chiar agresiva.
Teoria sistemelor a aparut in mijlocul acestui secol odata cu declansarea revolutiei tehnico-stiintifice. Ea reprezinta un produs al actiunii interdisciplinare si cuprinde un ansamblu de metode, tehnici si algoritme speciale, destinate rezolvarii problemelor de analiza, sinteza, identificare, optimizare etc, cu privire la sisteme (Zadeh si colab., 1969). Aceasta teorie se aplica oricarui sistem, fie ca este biologic, chimic, economic, mecanic, electric etc.
Aplicarea ei asigura formarea unei conceptii noi despre lumea organica, privita ca un sistem complex, aflat intr-un proces de autodezvoltare si prevazut cu mecanisme de autoreglare (Sion, 1978).


Fisiere in arhiva (1):

  • Controlul Starii de Fertilitate prin Analize Agrochimice.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!