Continutul si Obiectivele Consultantei Individuale - Calitatile si Rolul Consultantului in Acest Tip de Consultanta

Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Motto:
"Da-mi Doamne CURAJUL sa schimb 
ceea ce pot, RABDAREA sa accept ceee ce nu se poate schimba si INTELEPCIUNEA 
sa inteleg diferenta dintre ele!" 
( Reinhold Niebuhr)
Consultanta in agricultura reprezinta o profesie care a aparut din necesitatea de a se asigura asistenta de specialitate (tehnica, tehnologica, economica, manageriala, juridica sau cu caracter social) producatorilor agricoli, in vederea eficientizarii activitatii acestora.
Sarcina principala a consultantei agricole este de a ajuta si sprijini producatorii agricoli pentru rezolvarea problemelor cu care acestia se confrunta, sau pentru atingerea anumitor obiective cu privire la activitatea pe care acestia o desfasoara.
Domeniul de activitate al consultantei agricole este important pentru dezvoltarea agricola si rurala, pentru cresterea productivitatii, competitivitatii si eficientizarea activitatii producatoriior agricoli , informatia fiind elementul pe baza caruia se realizeaza aceasta activitate. 
Consultanta agricola presupune desfasurarea unor activitati de tip corectiv, prin care se urmareste ameliorarea unei situatii ce se inrautateste sau este pe cale de a se inrautati.
Importanta consultantei agricole rezulta din faptul ca aceasta asigura:
-furnizarea de date si infomatii producatorilor agricoli;
-furnizarea de sfaturi si solutii de rezolvare a problemelor cu care se confrunta agricultorii.
CONSULTANTA INDIVIDUALA
Consultanta individuala reprezinta forma cea mai intensiva de comunicare in cadrul serviciului de consultanta. Aceasta se bazeaza pe o discutie dintre consultant si beneficiarul serviciului de consultanta (agricultorul), avandu-se in vedere urmatoarele obiective:
-rezolvarea unor probleme ale agricultorilor;
-sprijinirea agricultorilor pentru atingerea anumitor obiective specifice;
-ajutarea agricultorilor de a iesi din situatii neprevazute;
-ajutarea agricultorilor in luarea deciziilor;
-transmiterea de informatii catre agricultori;
-solicitarea de informatii curente si specifice de la agricultori.
Discutiile individuale reprezinta un instrument cheie al activitatii de consultanta, fiind diferite de conversatiile obisnuite, anchete sau chestionare, aceasta datorandu-se , in primul rand, faptului ca beneficiarul serviciului de consultanta (agricultorul) si modul lui de perceptie a problemelor constituie baza si punctul de plecare a activitatii consultantului.
Aceste discutii necesita, din partea consultantului, multa experienta in contactele personale. Ele sunt eficiente daca consultantul este pregatit sa ajute agricultorii in luarea deciziilor fundamentele. Pentru reusita actiunii de consultanta, in timpul discutiei individuale, ambii parteneri de discutie trebuie sa fie rabdatori si sa dea dovada de respect reciproc.
Discutiile individuale constituie una dintre metodele cele mai importante de consultanta. Acestea permit consultantului sa combine informatiile lui cu cele ale agricultorului pentru rezolvarea unei anumite probleme, iar in acelasi timp j! fac constient pe agricultor de rolul sau in luarea deciziei finale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Continutul si Obiectivele Consultantei Individuale - Calitatile si Rolul Consultantului in Acest Tip de Consultanta.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!