Constructii Agroturistice - Materiale si Elemente de Constructii din Beton si Beton Armat

Extras din referat Cum descarc?

Betonul este o piatra artificiala obtinuta in urma intaririi unui amestec omogen de nisip, pietris si liant, de obicei ciment sub forma de pasta de ciment. Initial amestecul se prezinta sub forma unei paste consistente denumita beton proaspat. Dupa intarire, amestecul se transforma intro masa solida denumita beton intarit sau beton simplu.
Betonul simplu asemenea pietrei naturale, rezista bine la uzura si compresie, dar are rezistente nu ca la intindere ( de 15 pana la de 20 de ori mai mici decat rezistenta la compresie ).
Betonul armat se obtine prin asocierea rationala a betonului simplu cu vergele de otel, denumite armature, care conlucreaza solidar cu betonul. In aceasta asociere, armaturile au rolul de a prelua in totalitate eforturile unitare de intindere sau de a imbunatati rezistentele la compresiune ale sectiunilor de beton comprimate.
De exemplu, o grinda de beton simplu rezemata incovoiat cedeaza datorita rezistentei slabe a betonului din zona intinsa, la o valoare redusa a incarcarii. Aceeasi grinda, prevazuta cu armaturile necesare in zona intinsa, poate suporta o incarcare de 15-20 de ori mai mare decat in cazul precedent.
Elementele comprimate sunt armate cu vergele longitudinale din otel pentru sporirea rezistentei la compresiune a sectiunii.
Conlucrarea otel-beton este asigurata deoarece:
- intre betonul intarit si armaturile din otel se dezvolta forte de aderenta care asigura deformarea simultana a celor doua materiale sub incarcari;
- un beton compact, cu un continut de ciment in proportie suficienta, protejaza armaturile contra coroziunii si a focului;
- betonul si otelul au coeficienti de dilatare termica foarte apropiati si, prin urmare, variatiile de temperature obisnuite nu provoaca contractii apreciabile sau lunecari ale armaturii in beton.
Betonul si betonul armat au o larga utilizare in npractica datorita urmatoarelor avantaje: sunt durabile, rezistente la foc si la agentii atmosferici, se comporta bine sub incarcari statice si dinamice, se realizeaza cu materiale usor de procurat: nisip, pietris, piatra sparta, pot acoperi practice orice suprafete si deschideri, realizandu-se, prin turnarea in tipare speciale, forme constructive diferite, necesitacheltuieli de intretinere redusein raport cu structurile realizate din metal etc.
Principalul dezavantaj al betonului este greutatea sa proprie mare. Acest neajunspoate fi insa diminuat in mare masura prinutilizarea structurilor chesonate sau cu goluri, cu pereti subtiri sau din beton usor. Alte dezavantaje ale betonului si betonului armat sunt; conductivitatea termica si acustica relative ridicate, conduce la solutii mai costisitoare de izolare; consum ridicat de cofraje si manopera pe santier; durata mare de executie, conditionata de intervalul de timp necesar intaririi betonului proaspat etc. Adoptarea procedeelor de executie a structurilor din elemente prefabricate sau din betoane de inalta rezistenta realizate din cimenturi cu intarire rapida elimina, in mare parte, dezavantajele mentionate.
Betonul si betonul armat se utilizeaza sub urmatoarele forme in constructii; beton turnat monolit, elemente prefabricate si beton precomprimat.
Betonul monolit este turnat direct pe santier, in cofraje realizandu-se astfel structurile de rezistenta ale cladirilor, precum si lucrari massive, lucrari speciale sau lucrari de arta.
Elementele prefabricate din beton se executa in intreprinderi specializate sau in poligoane de santier, in tot timpul anului, urmand a fi montate si imbinate pentru a realiza structura de rezistenta a unei constructii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Constructii Agroturistice - Materiale si Elemente de Constructii din Beton si Beton Armat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!