Conceptul de securitate alimentară la nivel european

Previzualizare referat:

Extras din referat:

-LRRD - Legaturi intre ajutor, reabilitare si dezvoltare -RESAL Reteaua europeana de securitate alimentara Dezvoltarea conceptului de securitate alimentara la nivel European Alimentatia europeana s-a infiintat in 1967 pe fundamentele conventiei internationale. Intr-o faza initiala a fost conditionata de un management al comunitatii de produse. Ajutorul alimentar putea astfel varia de la an la an in functie de rezervele agriculturii europene.

Mult mai tarziu, dupa un pact intre Uniunea Europeana si Tarile ACP, ajutoarele tehnice si financiare au fost donate la tarile beneficiare cu scopul de a castiga o alimentatie suficienta.

Pana atunci reflectarea comisiei a evoluat de la un design al ajutorului alimentar ca un instrument, printre altele, asta contribuind ca o imbunatatire la securitatea alimentara, accesul la alimentatie in termeni concreti.

Aceasta reflectare este bazata pe urmatoarele principii: Concentrarea asupra finantarii programelor Implementarea unei politici si o buna integrare a instrumentelor securitatii alimentare Intarirea coordonarii intre donatori Completarea diferentelor de ajutor alimentar de la managementul rezervelor din agricultura europeana Dezvoltarea progresiva a puterii de cumparare triunghiulara si locala Tinand cont de aceste orientari, instrumentele noii securitati alimentare a fost consolidata sau a fost instalata astfel: -recuperarea programelor in cativa ani (sfarsitul anilor 80) -inlocuirea actiunilor de livrari a ajutorului alimentar (1984) -cumparari locale si operatiuni triunghiulare (1987, apoi reinfiintat in 1986) -actiuni de suport pentru provizii si sistemul informator (1987) -programe pentru ajutorul alimentar (ajutorul alimentar oferit de guvern si bani la magazinele locale) -suport pentru produsele competitive locale -suport pentru integrarea magazinelor, prioritate garantata pentru Least Advanced Contries (LACs) Tarile dezavantajate. Descoperirea principiilor ale regulamentului din 1996 Regulamentul nr. 1292/96 adoptat de Consiliul Uniunii Europene pe 27 iunie 1996 defineste programul de ajutor alimentar si securitate alimentara a Comisiei Europene.

El rezulta dintr-un progres al reformei politicii ajutorului alimentar infiintat inca din 1994 cu scopul de a face ajutorul alimentar un instrument integrat efectiv ca o posibila dezvoltare a politicii si intr-o strategie a securitatii alimentare a tarilor preocupate.

Acest regulament al reflectarii dinamice este rezultatul demonstrativ al preocuparii pentru o apreciere mai buna al constrangerii si interese al oamenilor si tarilor beneficiare, de asemenea pentru o interventie cat mai eficienta.

Una din ambitii este dezvoltarea intr-un magazin de rezerve pentru cerinte aducand solutii sustinute si adaptate la natura programelor care vor aparea.

Caracterul ajutorului (cu respect la rezervele agricole) de acum inainte este formulat datorita articolului 11 al ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Conceptul de securitate alimentara la nivel european.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 493 cuvinte
Nr caractere:
16 464 caractere
Marime:
23.46KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
europa, alimente, siguranta
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Sus!