Comertul Exterior in Sectorul Agriculturii

Extras din referat Cum descarc?

Comertul mondial constituie una dintre primele si cele mai larg raspandite forme de colaborare economica internationala, cuprinzand ansamblul tranzactiilor cu bunuri si servicii ce au loc intre rezidenti ai unor tari diferite.
Comertul exterior al Romaniei cuprinde toate bunurile materiale care se schimba intre Romania si alte tari, avand ca obiect: exportul de marfuri direct pentru consum; marfurile importate scoase din antrepozitele vamale sau zonele libere pentru a fi puse in consum
Comertul international detine doua trasaturi importante:
implica utilizarea standardelor straine de evaluare a mijloacelor de schimb pentru fiecare sau ambii parteneri comerciali;
 se supune unor legi, formalitati vamale, culturi si limbi diferite.
Pentru a putea controla volumul schimburilor de produse agricole cu tarile terte (tarile care nu sunt membre ale Uniunii Europene) si pentru a putea acorda anumite facilitati importatorilor si exportatorilor din Uniunea Europeana s-a instituit un regim de licente de import si de export, respectiv de certificate cu fixare in avans.
Schimburile de produse sau marfuri intre statele membre ale Uniunii Europene nu sunt supuse procedurii obtinerii unei licente de export.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comertul Exterior in Sectorul Agriculturii.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!