Combustia - Principalul fenomen de poluare

Extras din referat Cum descarc?

REZUMAT
Utilizarea carbunelui pentru producerea energiei este din nou in crestere.Este cea mai importanta sursa de energie in Europa.acoperind aproximativ o patrime din productia de energie electrica..Sunt planificate in jur de 50 de noi termocentrale pe carbune.Romania ocupa locul doi in topul poluarii generate de termocentrale. Termocentralele pe carbune contribuie semnificativ la poluarea aerului astfel avand efecte asupra sanatatii umane incluzand incidenta mai ridicata a bolilor respiratorii si cardiovasculare.Prezentul raport realizat de HEAL isi propune sa prezinte: -O imagine in ansamblu a dovezilor stiintifice privind impactul poluarii aerului asupra sanatatii si despre cum sunt implicate emisiile de la termocentrale pe carbune; -Prima evaluare economica facuta vreodata a costurilor de sanatate associate poluarii aerului de la termocentralele pe carbune din Europa; -Declaratii ale unor importanti sustinatori ai domeniului sanatatii,experti medicali si decidenti politici despre ingrijorarea acestora in legatura cu carbunele.
Cuvinte cheie:poluare,industrie,metale,halde
INTRODUCERE
Termenul de poluare inseamna a murdari si a profana. Poluarea este definita ca o acumulare a diferitelor elemente sau substante ce au o actiune adversa asupra mediului inconjurator, poate fi definita ca o deteriorare a mediului ambiant, alterare a caracteristicilor fizico-chimice si structurale ale componentelor naturale ale mediului, reducerea diversitatii si productivitatii biologice a ecosistemelor naturale si antropice, afectarea echilibrului ecologic si a calitatii vietii. (Ionescu, 1973).Preocupari ale oamenilor de stiinta privind fenomenul de poluare au aparut inca din secolul XVII. Principalul poluant la scara mondiala este industria.Industria a provocat daune catastrofale mediului ambiant. Romania se confrunta in momentul de fata cu o situatie complexa din punct de vedere al poluarii mediului inconjurator


Fisiere in arhiva (1):

  • Combustia - Principalul fenomen de poluare.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1.Barnea M, Papadopol C., 1975, Poluarea si protectia mediului, Editura Stiintifica si Enciclopedica, Bucuresti. 
2.Capitanu V., Dumitru M., Toti M., Raducu Daniela, Popa Daniela, Motelica M., 1999,Impactul emisiilor termocentralelor asupra mediului ambiant, Editura RISOPRINT,Cluj-Napoca. 
3.Ionescu Al., I973, Efectele biologice ale poluarii mediului, Editura Academiei RSR.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!