Cenusa ca Ingrasamant

Extras din referat Cum descarc?

Ingrasamintele sunt substante care se aplica in sol, la suprafata lui si pe plante cu scopul de a completa hrana necesara plantelor cultivate in vederea cresterii cantitative si calitative a productiei agricole.
Tinind seama de diversitatea acestor substante, ingrasamintele se pot clasifica dupa urmatoarele criterii:
- origine (provenienta);
- stare de agregare;
- numarul substantelor hranitoare continute;
- natura substantelor hranitoare;
- forma de prezentare.
Dupa origine ingrasamintele sunt organice (naturale) provenind din mediul animal sau vegetal si minerale (chimice, artificiale) provenind din regnul mineral sau preparate pe cale chimico - mecanica in fabrici.
De ce sunt importante ingrasamintele
Elementele nutritive necesare plantelor exista in natura sub mai multe forme :
o in sol, ca atare, 
o balegar si gunoi de la diverse animale, 
o fixare biologica a azotului 
o Ingrasaminte chimice sau minerale folosite ca fertilizanti 
Randamentul productiv al solului este influentat intr-o mare masura de natura substantelor minerale pe care le contine. Ori, in fiecare an cu strangerea recoltei cantitatea de substante minerale din sol se diminueaza datorita captarii in timp a acestora de plante.
Imbogatind substantele minerale ale solului si ameliorand caracteristicile fizice, chimice si biologice, ingrasamintele asigura plantelor un mediu prielnic si conditii de dezvoltare bune.
Ca urmare cea mai eficienta masura in vederea cresterii potentialului productiv al solului este administrarea de ingrasamine sau altfel spus adaugarea de substante minerale, sprijinind astfel necesitatile de crestere aplantelor ceea ce conduce la sporirea productivitatii.
Folosirea unui ingrasamant adecvat fiecarui tip de cultura, bine si la timp administrat asigura o crestere a productivitatii cu 50%, chiar 80%.
La utilizarea ingrasamintelor chimice simple sau complexe este impetuos necesara consultarea in prealabil a specialistilor agricoli in domeniu.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cenusa ca Ingrasamant.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!