Cenușa ca îngrășământ

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 788
Mărime: 7.00KB (arhivat)
Publicat de: Dacian Diaconescu
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Îngrasamintele sunt substante care se aplica în sol, la suprafata lui si pe plante cu scopul de a completa hrana necesara plantelor cultivate în vederea cresterii cantitative si calitative a productiei agricole.

Tinînd seama de diversitatea acestor substante, îngrasamintele se pot clasifica dupa urmatoarele criterii:

- origine (provenienta);

- stare de agregare;

- numarul substantelor hranitoare continute;

- natura substantelor hranitoare;

- forma de prezentare.

Dupa origine îngrasamintele sunt organice (naturale) provenind din mediul animal sau vegetal si minerale (chimice, artificiale) provenind din regnul mineral sau preparate pe cale chimico - mecanica în fabrici.

De ce sunt importante ingrasamintele

Elementele nutritive necesare plantelor exista in natura sub mai multe forme :

o in sol, ca atare,

o balegar si gunoi de la diverse animale,

o fixare biologica a azotului

o Ingrasaminte chimice sau minerale folosite ca fertilizanti

Randamentul productiv al solului este influentat intr-o mare masura de natura substantelor minerale pe care le contine. Ori, in fiecare an cu strangerea recoltei cantitatea de substante minerale din sol se diminueaza datorita captarii in timp a acestora de plante.

Imbogatind substantele minerale ale solului si ameliorand caracteristicile fizice, chimice si biologice, ingrasamintele asigura plantelor un mediu prielnic si conditii de dezvoltare bune.

Ca urmare cea mai eficienta masura in vederea cresterii potentialului productiv al solului este administrarea de ingrasamine sau altfel spus adaugarea de substante minerale, sprijinind astfel necesitatile de crestere aplantelor ceea ce conduce la sporirea productivitatii.

Folosirea unui ingrasamant adecvat fiecarui tip de cultura, bine si la timp administrat asigura o crestere a productivitatii cu 50%, chiar 80%.

La utilizarea ingrasamintelor chimice simple sau complexe este impetuos necesara consultarea in prealabil a specialistilor agricoli in domeniu.

Preview document

Cenușa ca îngrășământ - Pagina 1
Cenușa ca îngrășământ - Pagina 2
Cenușa ca îngrășământ - Pagina 3
Cenușa ca îngrășământ - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Cenusa ca Ingrasamant.doc

Alții au mai descărcat și

Noțiuni despre Îngrășămintele și Amendamentele Folosite în Agricultură

1. CLASIFICAREA ÎNGRASAMINTELOR Îngrasamintele sunt substante care se aplica în sol, la supra¬fata lui si pe plante cu scopul de a completa hrana...

Tehnologia Creșterii Cabalinelor

1.Importanta cresterii cabalinelor Munca sau forta de tractiune este principala productie de economica realizata de cabaline in conditii de...

Ecotehnica cultivării tutunului și hameiului

TIPUL DE SOL DIN REGIUNEA BUCURESTI Soluri de tip hidromorf si brun-roscate Caracteristici : soluri predominant lutoargiloase cu continut...

Lepidoptere

FLUTURELE ALB AL VERZEI - PIERIS BRASSICAE Fluturele alb al verzei este raspandit in majoritatea tarilor din Europa, in Asia (Japonia) si in...

Te-ar putea interesa și

Tehnologiile integrate de producere a energiei și a biocombustibililor din biomasă

ADNOTARE În prezenta teză de licenţă a fost analizat şi valorificat potenţialulu de biomasă din zona de nord a RM şi utilizat în cadrul unei...

Analiza Indicilor Agrochimici și Elaborarea Planului de Fertilizare

Cap.I Chimizarea agriculturii în contextul societăţilor contemporane. 1.1 Chimizarea agriculturii şi criza energetică. Amploarea cercetărilor...

Proiectarea unei unități ciprinicole sistematice cu ciclul de exploatare de 3 ani

I. Studiu de fundamentare Creşterea peştelui a apărut ca o necesitate firească pentru societatea umană aflată în expansiune numerică şi...

Elemente de Tehnologie Ecologică pentru Întreținerea Plantațiilor Viticole

1. Sisteme de agricultura În ultimele decenii, în literatura de specialitate agronomica abunda termeni ca cei de sistem, ecosistem, sistem...

Noțiuni despre Îngrășămintele și Amendamentele Folosite în Agricultură

1. CLASIFICAREA ÎNGRASAMINTELOR Îngrasamintele sunt substante care se aplica în sol, la supra¬fata lui si pe plante cu scopul de a completa hrana...

Cultura Salcâmului

CAPITOLUL I CULTURA SALCÂMULUI ÎN ROMÂNIA 1.1. Originea şi evoluţia salcâmului Salcâmul este o specie alohtonă, provenind din nord-estul...

Cultura tomatelor

CAPITOLUL I: Importanţa culturii Tomatele (Solanum lycopersicum L. sin. Lycopersicon esculentum Mill.) fac parte din familia Solanaceae, de la...

Valoarea superioară a deșeurilor în industria uleiurilor vegetale

Subproduse si deseuri: In procesul de obtinere si prelucrare a uleiurilor vegetale rezulta o serie de subproduse si deseuri, care se utilizeaza...

Ai nevoie de altceva?