Ceara de albine

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Laptele degresat

Compozitia medie a laptelui degresat

Componente Concentratia (gram /1OOg)

Substanta uscata 9,1

Substante azotoase 3,5

Lactoza 4,9

Grasime 0,05

Substante minerale 0,6

Potasiu 0,140

Calciu 0,125

Clor 0,103

Fosfor 0.096

Sodiu 0,056

Magneziu 0,012

Sulf 0,025

Dintre subprodusele laptelui, laptele degresat are cel mai ridicat continut de proteine,care reprezinta - circa 40% din continutul sau in substanta uscata. Compozitia laptelui degresat este prezentata in tabelul 1.1. Substantele azotoase sunt reprezentate de cazeina (2,6%), proteine serice (0,7%) si substante azotoase neproteice. Concentratia in glucide (lactoza) este foarte apropiata de cea a laptelui integral, deoarece in grasimea separata din laptele integral trec numai urme de lactoza. Concentratia in grasime este in general sub l%,fiind in functie de starea tehnica a separatorului centrifugal cu care se realizeaza operatia de degresare. Concentratia in substante saline fiind asemanatoare cu a laptelui integral, laptele degresat constituie o importanta sursa de potasiu si calciu pentru alimentatie /l 1/.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ceara de albine.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
2 573 cuvinte
Nr caractere:
12 994 caractere
Marime:
83.62KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
Ceara de albine, referat
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Sus!