Laptele degresat
Compozitia medie a laptelui degresat
Componente Concentratia (gram /1OOg)
Substanta uscata 9,1
Substante azotoase 3,5
Lactoza 4,9
Grasime 0,05
Substante minerale 0,6
Potasiu 0,140
Calciu 0,125
Clor 0,103
Fosfor 0.096
Sodiu 0,056
Magneziu 0,012
Sulf 0,025
Dintre subprodusele laptelui, laptele degresat are cel mai ridicat continut de proteine,care reprezinta - circa 40% din continutul sau in substanta uscata. Compozitia laptelui degresat este prezentata in tabelul 1.1. Substantele azotoase sunt reprezentate de cazeina (2,6%), proteine serice (0,7%) si substante azotoase neproteice. Concentratia in glucide (lactoza) este foarte apropiata de cea a laptelui integral, deoarece in grasimea separata din laptele integral trec numai urme de lactoza. Concentratia in grasime este in general sub l%,fiind in functie de starea tehnica a separatorului centrifugal cu care se realizeaza operatia de degresare. Concentratia in substante saline fiind asemanatoare cu a laptelui integral, laptele degresat constituie o importanta sursa de potasiu si calciu pentru alimentatie /l 1/.
Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.