Cadrul conceptual al sociologiei

Extras din referat Cum descarc?

In strutura teoretica a oricarei stiinte intra si un numar mai mult sau mai putin ridicat de concept. Conceptele sunt constructii teoretice, care fac parte din orice teorie stiintifica, alaturi de celelalte component ale teoriei: ipoteze si propozitii. Teoria ofera o schema conceptuala prin intermediul careia procesele si fenomenele sunt sistematizate, clasificate sip use in relatii reciproce.
Necesitatea conceptelor
Campul asupra caruia sociologia isi aplica studiul trebuie sa fie acoperit si luat in stapanire prin cunoastere. Ele ne permit sa acoperim anii mai mari sau mai restranse, sa cuprindem clase de fenomene si tot prin concept ne orientam in lumea faptelor, selectionandu-le pe cele mai relevante, semnificative din punct de vedere stiintific.
Sociologia face abstractie de realitate in sensul ca se limiteaza la anumite aspect ale fenomenelor, la anumite dimensiuni sau segmente ale realitatii. Astfel de observatii sunt acte de abstractizare care duc la crearea de termini pe care ii folosim in locul fenomenelor, adica la faurirea de concept. Cu alte cuvinte, folosim conceptele ca simboluri ale fenomenelor pe care le studiem. Nu trebuie sa confundam conceptual cu fenomenul pe care il simbolizam.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cadrul conceptual al sociologiei.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!