Biotehnologii - Cotinus Coggygria

Extras din referat Cum descarc?

Cotinus coggygria
(scumpia)
Este un arbust cu frunze simple, lat- lobate cu inflorescente galbene si roz deschis.Creste prin partile mai calde si insorite ale tarii noastre.
Au un aspect decorativ si sunt cultivate pe peluze, terase sau in curtile interioare.
Microinmultirea in vitro la Cotinus coggygria
Experienta s-a facut pe mediul de cultura MS si s-a urmarit evolutia explantelor pe acest mediul de cultura cu adaos de hormoni de crestere (Tabel nr.1) in diferite concentratii. S-a urmarit in mod deosebit si evolutia explantelor pe parcursul mai multor subculturi. In acest caz experienta s-a desfasurat pe durata a trei subculturi a cate 30 zile fiecare subcultura. Numarul de repetitii a fost de 3, cu 20 explante pe fiecare repetitie. 
Pe baza observatiilor si a masuratorilor s-a constatat ca la mediul de cultura MS, variantele V2 si V3 au inregistrat cel mai bun procent de explante regenerate la toate subculturile , cu valori de 88,64% (V2) si 72,16% (V3) la SI, 77,38% (V2) si 74,54% (V3) la SII, 93,07% (V2) si 80,66% (V3) la S III in comparatie cu martorul V1 la care s-au inregistrat valori de 18,74% la SI, 25,13% la SII si 31,86% la SIII.. 
Cel mai mare numar de lastari format pe explant s-a inregistrat pentru toate cele trei subculturi la varianta V3 cu valori de 3,4 la SI, 2,8 la SII si 4,0 la SIII fata de martor cu 1,6 la SI , 1,6 la SII si 1,8 la SIII.
Rata de multiplicare a inregistrat maxime tot la varianta V3, cu valori cuprinse intre 5,6 explantela SII si 10,2 explante la SIII. Valorile cele mai scazute ale ratei de multiplicare au fost semnalate la varianta V1 pentru toate cele trei subculturi.
Urmarind valorile medii ale caracteristicilor studiate pe parcursul celor trei subculturi s-a constata ca valorile cele mai ridicate s-au inregistrat la subcultura III, probabil ca un efect al juvenilizarii in urma primelor doua subculturi ,,in vitro". 
Evolutia explantelor de Cotinus coggygria
pe parcursul unei subculturi
Evolutia explantelor de Cotinus coggygria pe parcursul celor trei subculturi, pe mediul de cultura MS
Grafic 1.
Grafic 2. 
Grafic 3.
Grafic 4.
Concluzii
- pentru varianta experimentala cu mediul de cultura MS s-a constatat ca pe parcurusl celor trei subculturi, din punct de vedere al procentului de explante regenerate, cele mai bune rezultate s-au inregistrat la varianta V2.
- Din punct de vedere al numarului de lastari formati, explantele s-au comportat cel mai bine la varianta V4, varianta la care s-a inregistrat, evident, si cea mai ridicata rata de multiplicare, cu un maxim de 8,6 explante la subcultura III.


Fisiere in arhiva (1):

  • Biotehnologii - Cotinus Coggygria.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!