Biodegradarea

Extras din referat Cum descarc?

Biodegradarea este fenomenul prin care o substanta se descompune natural cu ajutorul unor microorganisme, din descompunerea acesteia rezultand alte substante inofensive Biodegradarea reprezinta acea caracteristica esentiala a substantelor organice care face posibile atat procesul de epurare natural, cat si epurarea biologica, si se refera la capacitatea unei substante organice de a se modifica din punct de vedere chimic sub actiunea microorganismelor.
Biodegradarea cuprinde mai multe niveluri :
a.-biodegradarea primara, reprezinta transformarea minim necesara pentru schimbarea identitatii unei substante ; 
b.-biodegradarea partiala, presupune desfasurarea unei succesiuni de transformari, fara a avea loc trecerea completa a substantei organice in compusi minerali ; 
c.-biodegradarea acceptabila, consta in suma transformarilor minime necesare pentru a face sa dispara acele caracteristici care nu sunt de dorit la substanta organica respectiva (capacitatea de spumare, la agentii tensioactivi, sau culoarea la coloranti etc.) ; 
d.- biodegradarea totala, reprezinta transformarea totala in oxizii elementelor ce compun substanta supusa biodegradrii si biomasa (rezultata in urma proceselor metabolice ale microorganismelor). 
Un produs este biodegradabil atunci cand se transforma, se descompune si se elimina total in mod natural. 
Procesele prin care substantele organice sunt decompuse in elemente in urma digerarii de catre microorganisme se numesc: biodegradare aeroba, respectiv biodegradare anaeroba
BIODEGRADAREA AEROBA (Compostarea)
Compostarea, reprezinta tehnica de transformare a deseurilor organice in ingrasaminte, cuprinzand totalitatea transformarilor microbiene, biochimice si fizice pe care le sufera deseurile vegetale sau animale de la starea lor initiala si pana cand ajung in diferite stadii de humificare, stare calitativ superioara diferita starii initiale. Compostarea, ca si depozitarea sau incinerarea, apartine procedeelor clasice de tratare a deseurilor. Este o metoda de tratare ecologica utila deoarece partea biodegradabila din deseuri, care reprezinta in jur de 50% din totalul deseurilor casnice, poate fi reintrodusa in ciclul natural. Pentru asigurarea unor conditii de compostare optime trebuie urmariti unii parametrii precum temperatura,umiditatea masei organice, concentratia de oxigen, porozitatea materialului, continutul de carbon si de azot din deseu.
TRANSFORMAREA DESEURILOR BIODEGRADABILE IN COMPOST
Toate deseurile biodegradabile: menajere, dejectii animale, resturi vegetale, deseuri din industria alimentara, ajung pe o cale sau alta intr-o faza de putrefactie in care reprezinta un ingrasamant natural ecologic deosebit de pretios.


Fisiere in arhiva (1):

  • Biodegradarea.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!