Bifidus Actiregularis, Izvor de Sanatate

Extras din referat Cum descarc?

Iaurtul este un aliment cu multiple virtuti in pastrarea si promovarea sanatatii, cunoscute din timpuri stravechi. Acestea deriva atat din continutul sau nutritional, complet si bine echilibrat la nivelul nutrientilor majori, cit si din contributia bacteriilor lactice active (Lactobacillus Bulgaricus si Streptococcus Thermophilus).  
Aceste bacterii aduc consumatorilor, beneficii pentru sanatate, precum: ameliorarea digestiei lactozei (inclusiv pentru persoanele cu deficit de lactaza), stimularea raspunsului imunitar nespecific, reducerea riscului de cancer de colon prin promovarea mecanismelor de degradare fermentative in dauna celor putrefactive. Un rol foarte important al iaurtului in dieta este mentinerea unei flore intestinale echilibrate. Bacteriile din tulpina Bifidobacterium Animalis (clasificare internationala DN-173010), brevetate de Danone sub numele de Bifidus ActiRegularis, prezente ca ferment de adaos, suplimentar culturii de fermentare de baza a iaurtului, sunt cunoscute in lumea stiintifica si medicala pentru efectul lor de accelerare a tranzitului intestinal lent. 
In fenomenele ce se produc asupra continutului intestinului gros, un rol determinant il are flora intestinala, ecosistem bogat, divers si sensibil, cu rol determinant in degradarea resturilor alimentare, dar si in protectia si stimularea mecanismelor fiziologice ce se petrec local. In cadrul acestui ecosistem, explica prof. Voiosu, bacteriile lactice tipice de iaurt si Activia(R) (Bifidus ActiRegularis) se integreaza si contribuie la mentinerea unei flore normale si eficace, care se exprima ulterior in fiziologia la nivelul intestinal. Flora intestinala este supusa si ea unor agresiuni, prin medicamente, alcool, alimente cu PH scazut, imbatrinire naturala, care o pot dezechilibra. De aceea, este necesara reimprospatarea bacteriilor ce compun flora intestinala prin consum frecvent de alimente ce contin bacterii lactice in stare activa, pentru asigurarea echilibrului global al organismului. 
Opresc popularea tractului gastrointestinal cu bacterii parazite; 
Usureaza simptomele sindromului de colon iritabil sau ale bolilor cronice inflamatorii (boala Crohn si colita ulcerativa); 
Maresc raspunsul imun; studiile au aratat ca iaurtul din lapte care contine lactobacilli sau bifidus suplimentar poate sa imbunatateasca raspunsul imun natural; 
Repopuleaza cu bacterii prietenoase intestinul, dupa ce acestea au fost distruse de abuzul de antibiotice; 
Ajuta digestia si combat anumite afectiuni cauzate de bacteriile neprietenoase; 
Previn si trateaza diareea chiar si pe cea virala cu rotavirus (este cel mai frecvent virus cauzator de diaree la copii)/


Fisiere in arhiva (1):

  • Bifidus Actiregularis, Izvor de Sanatate.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!