Atmosfera ca Mediu de Viata al Microorganismelor

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Atmosfera nu dispune de o flora proprie, in sensul existentei unor microorganisme al caror mediu specific de viata sa fie aerul, dar contine in permanenta microorganisme provenite de pe sol, din apa, vegetatie sau organisme umane sau animale.
CAPITOLUL I1. ATMOSFERA CA HABITAT MICROBIAN
In urma mai multor masuratori (pH-ul, temperatura, radiatiile ultraviolete (UV), disponibilitatea apei si a resurselor), atmosfera pare sa fie mai putin severa decat multe alte habitate microbiene.  
In nori si in ploaie concentratia de nutrienti (sulfati si nitrati) ajunge la nivelele tipice lacurilor oligotrofice.
Microorganismele din atmosfera poate avea o varietate de metode de protectie impotriva radiatiilor UV, pe langa suita mecanismelor de reparare-ADN gasite in toate microorganismele.
Pigmenti pot proteja microbi de UV; aparitia microorganismelor pigmentate in atmosfera a fost corelat cu prezenta unor nivele ridicate de radiatii solare 
Microorganismele pigmentate gasite in atmosfera ar putea folosti pigmenti pentru fotosinteza. 
Pe langa resursele disponibile pentru sprijinirea metabolismului heterotrofe, aerul ofera un habitat potrivit pentru metabolismul phototrofic. 
CAPITOLUL II  ROLUL AERULUI IN TRANSMITEREA DE MICROORGANISME PATOGENE
Bolile infectioase care se transmit pe calea aerului se gasesc pe primul loc ca frecventa, cel putin in zona temperata a globului terestru, iar ca numar reprezinta cca 20% dintre bolile infectioase. 
Astfel, vorbim de bolile infectioase ale copilariei (rujeola, rubeola, varicela, scarlatina), de gripa si celelalte viroze respiratorii, pneumopatiile cu micoplasme, infectii respiratorii acute bacteriene, difteria, legioneloza, tuberculoza, diferite micoze respiratorii, etc. 
Supravietuirea in aer a germenilor de origine umana sau animala, depinde de o serie de factori si anume : 
- temperatura aerului sufera mari variatii si numai intamplator corespunde conditiilor optime pentru metabolismul florei mezofile (35o-40oC). 
- Umiditatea aerului nu indeplineste cerintele bacteriilor din acest grup, atat prin valoarea in general scazuta a umiditatii relative, cat si prin oscilatiile permanente pe care le prezinta. 
In aer lipseste orice suport nutritiv pentru microorganismele care paraziteaza oganismele umane sau animale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Atmosfera ca Mediu de Viata al Microorganismelor.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!