Asigurarea cu hrană a Republicii Finlanda

Cuprins referat Cum descarc?

1. Asigurarea cu hrana a Republicii Finlanda. 3
1.1. Caracteristici generale 3
1.2. Populatia 3
2. Industria alimentara in raport cu economia nationala 4
2.1. Date generale de consum 4
2.2. Comercializarea angro si comertul cu amanuntul a alimentelor 5
3. Consumul de hrana si pretul produselor 5
3.1. Cheltuielile pentru hrana in functie de valoarea baneasca a produselor achizitionate in gospodarii 5
3.2. Volumul de alimente consumat per capita 7
3.3. Preturile de consum 7
4. Importurile si exporturile 8
4.1. Forta de munca in industria alimentara 9
5. Siguranta alimentara in Finlanda 9
5.1. Autonomia Finlandei din punct de vedere alimentar 9
5.2. Perspective de imbunatatire a singurantei alimentare 10
6. Bibliografie 12


Extras din referat Cum descarc?

1. ASIGURAREA CU HRANA A REPUBLICII FINLANDA.
1.1. Caracteristici generale
Republica Finlanda este o tara Nordica si are drept vecini Suedia, Norvegia si Rusia. Este divizita in 5 regiuni avand capitala la Helsinki. Limbile oficiale ale Finlandei sunt suedeza si finlandeza.
Finlanda a fost de la inceputuri o provincie, care a fost sub ocupatie suedeza si apoi sub ocupatia ruseasca. Si-a capatat independent deplina in 1917, dupa Revolutia Bolsevica. In timpul celui de al doilea razboi mondial, Finlanda a reusit sa isi apere independenta si sa se apere de invaziile Uniunii Sovietice. In jumatatea de secol ce a urmat, finlandezii au reusit o transformare spectaculoasa de la o economie bazata pe agricultura si paduri la o o economie industriala moderna, valoare venitului pe cap de locuitor fiind una dintre cele mai mari din lume.
Finlanda are o economie industrializata si piata libera. Comertul este foarte important, exporturile reprezentant o treime din PIB. Finlanda este extrem de competitiva cand vine vorba de fabricarea de produse din lemn si metal, inginerie, telecomunicatii si industria electronicelor. Finlanda depinde de importurile de materie prima, energie si cateva componente pentru produsele finite fabricate. Industria forestiera este o componenta importanta a exporturilor si ofera locuri de munca populatiei din mediul rural.
Fiind membra a UE din 1995, Finlanda a fost singura tara Nordica care a aderat la moneda Euro de la implementarea ei intitala la 1 Ianuarie 1999. Finlanda secolului 21, este un stat modern care se caracterizeaza prin bunastare, un nivel inalt de educatie a populatiei, promovarea si practicarea egalitatii si un sistem de Securitate nationala foarte bine pus la punct.
1.2. Populatia
In 2018, populatia Finlandei era de aproximativ 5.52 mil de oameni. Populatia a crescut de la 4.62 de milioane in 1969 la 5.52 mil in 2018, avand o rata de crestere anula de 0.36%.
Densitatea populatiei Finlandei este de 18.17 persoane pe km2, in crestere de la 15.14/km2 in 1969, rata de crestere anuala fiind de 0.37%.
Raportul dintre femei si barbati al populatiei era in 2015 de 96.91 de barbati la 100 de femei. Astfel, in 2018 din totalul de populatie al Finlandei, 2.72 mil erau barbati; populatia masculina crescand la o rata de 0.40% pe an din 1969 cand barbatii erau in numar de 2.23 mil. Femeile, erau in numar de 2,8 mil in 2018, crescand de la 2.39 mil din 1969, cu o rata anuala de 0.32%.
Rata migratiei in Finlanda era de 3 migranti la 1000 de personae din populatie, desi rata aceasta a fluctuat substantial in ultimii ani, s-a majorat intre 1970-1915 stabilindu-se la 3/1000 de persoane. 
In 2017, in Finlanda erau 271 300 de gospodarii, avand un numar de aproximativ 2 persoane pe gospodarie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea cu hrana a Republicii Finlanda.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Camera de Comert a Finlandei
https://kauppakamari.fi/
Asociatia Nationala A Comertului cu alimente 
https://www.pty.fi/
Statistici Finlanda
https://www.stat.fi/
Ministerul Agriculturii si a Siviculturii 
https://mmm.fi/
Autoritatea FInlandeza pentru siguranta alimentara
https://www.ruokavirasto.fi/
Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura
http://www.fao.org/
Institutului finlandez pentru resurse naturale
https://www.luke.fi/en/


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!