Analiza profil sol

Extras din referat Cum descarc?

INTODUCERE
Invelisul de sol, sau pedosfera, este un strat subtire, discontinuu care se gaseste la suprafata litosferei. Formarea si evolutia solului sunt procese complexe si de lunga
durata.
Descrierea invelisului de sol pe toata grosimea lui se face urmarind profilul de
sol definit ca : o succesiune pe verticala de straturi orizontale,numite orizonturi, care
prezinta proprietati specifice si evidente :
- culoare,
- aspect,
- textura,
- compozitie si altele.
Pedologii noteaza aceste orizonturi prin litere-A,B , si cu indici adaugati literelor daca fiecare orizont poate fi divizat la randul sau in suborizonturi :A1,B1 
Un sol evoluat, adica acel tip care a avut timpul si conditiile necesare pentru
elaborarea lui,prezinta urmatoarea succesiune a orizonturilor :A; E; B; C; R.
In cazul solurilor mai putin evoluate unele dintre aceste orizonturi lipsesc si succesiunea ar putea fi :A; B; R; sau A; C; R; si chiar A; R.
Orizontul A - se gaseste la suprafata, aici au loc procesele de transformare a resturilor vegetale si animale in substanta organica de baza si anume humusul.
Acesta este o substanta de culoare neagra care da gradul de fertilitate a solului.
Orizontul E - un orizont intermediar, unde se produce procesul de eluviere, adica de transport de catre apele de infiltratie a unor substante chimice necesare vietii, catre orizonturile urmatoare, de fapt are loc o saracire a solului in humus.
Orizontul B - este orizontul unde are loc acumularea (proces de iluviere), totala sau partiala a substantelor solubile, dizolvate si transportate de apele de infiltratie.
Orizontul C - este format din particule de roca alterata fizico-chimic, o parte din stratul de alterare rezultat in urma proceselor de dezagregare si alterare chimica sub influenta agentilor externi, in lipsa stratului protector de vegetatie. In acest strat identificam si acumulari de carbonati de calciu.
Orizontul R - este stratul de roca nealterata, compacta.
TEMA EXAMENULUI
Pentru realizarea temei examenului am decis sa analizez si sa descriu un profil de sol sapat de mine.
In urma analizei vizuale, a hartii solurilor si a notelor de curs am decis ca unitatea de sol apartine tipului PRELUVOSOL din Clasa LUVISOLURI.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza profil sol.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!