Amenajari Irigatii la SC Maroli Farm SRL

Extras din referat Cum descarc?

Introducere :
Sc.Maroli Farm.SRL se afla in comuna Surduc judetul Salaj.
S.C Maroli Farm S.R.L., reprezentanta in Romania a fost infiintata in anul 2009 si activeaza in zona benesat-Surduc -Solona judetul Salaj unde detine peste 10.000 de hectare de teren agricol. Pe acest pamant cultiva grau, orz si floarea soarelui, toata productia indreptandu-se, in prezent, catre piata interna. 
Totodata S.C Maroli Farm S.R.L.creste si comercializeaza bovine pentru lapte. Produsele si serviciile acestei societati au ca piata principala de desfacere Europa Centrala/Est. 
S.C Maroli Farm S.R.L. a reusit in foarte scurt timp sa confere un plus de potential economic zonei in care isi desfasoara activitatea, dinamizand totodata piata muncii. Aici conceptul de "precision farming" nu defineste experiment, ci un mod de lucru efectiv.
Ocupa o pozitie central-estica in cadrul judetului Salaj, la contactul a patru unitati de relief importante: Culoarul Somesului, Dealurile Simisna- Garbou, Depresiunea Almas - Agrij si Culmea Prisnelului.
Ca tendinte principale in ultimi ani sunt: scadere in mod constant a productiei agricole si industrial, dezvoltarea mai puternica a serviciilor decat in alte Regiuni.
Viata economica este puternic influentata de repartitia echilibrata a sectoarelor economice, industria reprezinta principalul domeniu de productie. De altfel extinderea sectorului de intreprinderi nici si mijlocii constituie un potential important in Regiune. Ocupa o pozitie central-estica in cadrul judetului Salaj, la contactul a patru unitati de relief importante: Culoarul Somesului, Dealurile Simisna- Garbou, Depresiunea Almas - Agrij si Culmea Prisnelului. Teritoriul este afectat de mase de aer diferite, frecventa mai mare avand: 
mase de aer polar - maritime, la sfarsitul primaverii si in lunile de vara. Sunt reci si umede, transportate de circulatia vestica si nord -vestica; 
O problema ce merita o atentie deosebita cand vorbim de activitati economice alternative in mediul rural este de a identifica ce fel de activitati au intr-adevar o sansa reala de dezvoltare a creare de locuri de munca mai ales ridicarea performantelor in agricultura accesarea de noi fonduri.
Lucrarile de irigatii-desecare propuse a se corela cu lucrarile agropedoameliorative(nivelare-amendamente)prevenind astfel aparitia baltilor si a excesului de umiditate in sol factor care conduce la diminuarea recoltelor.Prin transpunerea in practica a obiectivului se urmareste cresterea productiei agricole prin eliminarea in timp optim a excesului de umiditate din perioada cu precipitatii abundente sau prin completarea deficitului de umiditate in perioada secetoasa a anului.
1.PREZENTAREA OBIECTIVULUI GENERAL
Ocupa o pozitie central-estica in cadrul judetului Salaj, la contactul a patru unitati de relief importante: Culoarul Somesului, Dealurile Simisna- Garbou, Depresiunea Almas - Agrij si Culmea Prisnelului.
Din punct de vedere fizico - geografic comuna este situata la est de "jugul intracarpatic" (Muntii Mesesului - Dealul Dumbrava - Culmea Prisnelului). Dealurile Simisna - Girbou ce alcatuiesc cea mai mare parte a comunei sunt reprezentate doar prin terminatia lor nordica, care inclina treptat in aceasta directie catre culoarul larg terasat al Somesului, catre care se deschide si Depresiunea Almas - Agrij. Culoarul este limitat spre vest de ultimele prelungiri ale culmii Prisnelului, reprezentate prin Piscuiul Ronei. Prin comuna Surduc trece a patra magistrala feroviara a tarii, Bucuresti - Brasov - Toplita - Deda - Dej - Jibou - Baia Mare - Satu Mare. Comuna este strabatuta de doua drumuri nationale DN 1H si DN 1G care se intersecteaza la Tihau.Resedinta comunei, Surduc, este situata la 10 km de Jibou, cel mai apropiat oras, si la 35 km de Zalau, resedinta judetului Salaj.
Aspectul reliefului:
Trasaturile definitorii ale reliefului comunei Surduc sunt rezultatul modelarii selective a substratului geologic alcatuit din roci sedimentare de rezistente diferite si dispuse intr-o evidenta structura monoclinala.
Adancirea pe verticala a vailor este relativ mare, determinata si de structura geologica (strate alcatuite din gresii, argile, marne, nisipuri, conglomerate etc.) Adancirea pe verticala este insotita si de o eroziune torentiala activa, atenuata sau stabilizata de gradul de impadurire. Situarea comunei in partea de nord-vest a Podisului Somesan face ca pe teritoriul sau sa se afle, cu partile lor terminale trei subunitati de relief: Dealurile Garboului, Culmea Prisnelului, Depresiunea, toate intalnindu-se in Culoarul Somesului. Acest fapt determina un extrem de pronuntat caracter de tranzitie pentru relief si celelalte componente geografice ce dau o nota de specificitate statiului geografic al comunei Surduc.
Aspecte climatice:
Factorii care au o influenta directa asupra variatiei in timp si spatiu a elementelor climatice sunt: radiatia solara, dinamica atmosferei si suprafata adiacenta. 
Radiatia solara directa are o valoare, pentru teritoriul studiat, de 110-115 kcal/cm 2/an, caracteristica latitudinii noastre, acoperind necesarul de energie.
Teritoriul este afectat de mase de aer diferite, frecventa mai mare avand: 
mase de aer polar - maritime, la sfarsitul primaverii si in lunile de vara. Sunt reci si umede, transportate de circulatia vestica si nord -vestica; 
mase de aer polar - continentale, reci si uscate iarna, calde si secetoase vara; provin din est si nord-est; Determina vreme geroasa si relativ umeda iarna, iar primavara si toamna ingheturi iernii ceturi si caderi abundente de zapada, iar vara determina instabilitate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Amenajari Irigatii la SC Maroli Farm SRL.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!