Ameliorarea Speciilor de Plop si Salcie

Cuprins referat Cum descarc?

1. INTRODUCERE 2
2. METODA DE LUCRU 2
2.1. METODA DE EVIDENTIERE A CROMOZOMILOR MITOTICI PENTRU SALICACEAE 3
3. REZULTATE SI DISCUTII 4
3.1. POPULUS 4
3.1.1. Populus tremula 4
3.1.2. Populus alba si Populus canescens 5
3.1.3. Populus nigra 5
3.1.4. Populus dekoides 6
3.1.5. Populus X euramericana 6
3.2. SALIX 8
3.3. GRADUL DE PLOIDIE LA PLOP SI SALCIE 9
4. CONCLUZII 10


Extras din referat Cum descarc?

1. INTRODUCERE
Cercetarile urmaresc sa imbunatateasca continuu asortimentul de plop si salcii existente in cultura, introducind sorturi noi, de mare productivitate, rezistente la adversitati, corespunzatoare zonelor de cultura (si utilizarilor actuale si de perspectiva ,si eliminand pe cele depasite sau care s-au dovedit (ori au devenit) sensibile la adversitati. Realizarea si introducerea continua a unor noi sorturi au insusiri superioare, constituie o conditie de prim or!din in reusita indeplinirii masurilor privind extinderea speciilor de foioase repede crescatoare, adoptate prin programul pentru conservarea si dezvol!tarea fondului forestier.
Lucrarea de fata este un raport sinteza asupra cercetarilor de ameliorare a plopilor si salciilor de interes economic, intreprinse in perioada 1971-- 1975, cautind -sa evidentieze totodata rezultatele mai importante, de interes practic si teoretic; date ample urmind sa fie publicate intr-o lucrare separata.
2. METODA DE LUCRU
Actiunea inceputa in ciclurile precedente, de inlocuire a materialului de calitate inferioara si origine necunoscuta, a continuat si in acest ciclu prin introducerea unor clone superioare sub raportul productivitatii si rezistente la adversitati.
intrucit metodele de lucru pentru ameliorarea arborilor sint cunoscute, ne vom limita la citarea metodelor folosite, insistind numai in cazul in care s-a folosit o metoda speciala.
In lucrarile de ameliorare a plopilor si salciilor s-au aplicat urmatoarele metode:
-- studiul populatiilor si ameliorarea prin selectie in descendentele suc!cesive materne si biparentale;
introducerea de clone noi, de provenienta straina (import);
hibridari controlate;
-- tratamente pentru inducerea poliploidiei si a mutatiilor prin colchici-nizare si prin radiatii gamma si X.
Pentru studiul materialului biologic tratat in vederea inducerii poliploi!diei si a mutatiilor, in colaborare cu Facultatea de Biologie din Bucuresti, s-a adoptat o metoda citogenetica originala de evidentiere a cromozomilor mi-totici in meristeme radiculare.
2.1. METODA DE EVIDENTIERE A CROMOZOMILOR MITOTICI PENTRU SALICACEAE
Butasii de plop au fost tinuti pentru inradacinare in pachete de hirtie de filtru, umectate continuu, pina cind radacinile au atins 2--3 cm. Butasii de salcie formeaza radacinile in vase cu apa.
Prefixarea: radacinile se recolteaza in primele ore ale diminetii (7--8) in solutie apoasa saturata de bromnaftaleina cu saponina (pentru salcie se poate folosi si p D B), timp de 5 ore, la temperatura camerei.
Fixarea: in amestec Carnoy -- 15--17 ore la temperatura de 4--5?C.
Hidroliza: in acid clorhidric 1 N in termostat la 60?C, timp de 17 mi!nute.
Colorarea: in reactiv Schiff (fuxina bazica), timp de 3--4 ore. Materia!lul se poate lasa in colorant pina a doua zi la frigider.
Preparatele de tip squash se fac in solutie 4% carmin acetic cu incalzire usoara dupa punerea lamelei, pentru intensificarea colorarii. Se poate folosi si orceina acetica 2%.
Preparatele fixe se fac prin metodele cunoscute, montate in balsam de Canada, iar microfotografiile la microscopul MC--3 IOR.
Prin tratamentele gamma si X s-au obtinut plante bisexuate care au in!ceput sa fie utilizate la autopolenizari.
Recoltarea probelor si analizele de laborator au fost executate conform standardelor in vigoare.
in ceea ce priveste experimentarile de teren, analizele de laborator, ma!suratorile si culegerea datelor, s-au respectat uzantele actuale, datele recoltate fiind prelucrate statistic. Culturile de testare s-au instalat in blocuri rando!mizate (patrat latin, dreptunghi latin, grilaj balansat si grilaj patrat balansat).


Fisiere in arhiva (1):

  • Ameliorarea Speciilor de Plop si Salcie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!