Agricultura Ecologica in Australia

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 3
1.Date istorice ale agriculturii ecologice 4
1.1. Agricultura ecologica la inceputuri 4
1.2. Agricultura ecologica la inceputuri in Australia 6
2. Date statistice din suprafata totala arabila a Australiei 8
3. Date statistice din suprafata totala arabila pe agricultura ecologica 9
3.1 Productii ale agriculturii ecologice 9
3.2. Alte date statistice ale agriculturii ecologice 11
4. Principalele culturi, segmente dezvoltate in tara 12
5. Legislatia interna vizavi de agricultura ecologica si conversie 13
6. Bibliografie 14


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Agricultura este stiinta, arta sau practica care se ocupa cu procesul producerii de hrana vegetala si animala, fibre, respectiv diverse materiale utile prin cultivarea sistematica a anumitor plante si cresterea animalelor. Termenul de agricultura provine din cuvintele din latina agri desemnand camp si cultura insemnand cultivare, in sensul de prelucrare mecanica si chimica a solului pentru a fi apt pentru cultivarea plantelor.
Agricultura, cultivarea pamantului pentru a creste plante a constituit ramura principala de la inceputurile civilizatiei. Ea asigura cea mai mare parte a alimentelor; materiale necesare pentru imbracaminte si alte materii prime pentru industrii. In urma cu 10-12 milioane de ani a avut loc o mare revolutie in dezvoltarea rasei umane. Aceasta a reprezentat-o descoperirea faptului ca hrana se obtine nu doar prin strangerea plantelor salbatice si vanarea animalelor ci si prin cultivarea plantelor din seminte si prin cresterea in captivitate a anumitor animale.
La nivelul societatii umane, plantele reprezinta o importanta deosebita deoarece, prin intermediul agriculturii, ofera sursa de hrana si alte mijloace necesare traiului si posibilitatea crearii unui ambient favorabil, prin amenajarea de spatii verzi.
"Agricultura organica este un sistem de management de producere care promoveaza si amelioreaza sanatatea agro-ecosistemului, biodiversitatea, ciclurile biologice si activitatea biologica a solurilor. Ea accentueaza utilizarea mai aprofundata a practicilor de management fata de investitiile extra-fermiere, luand in consideratie ca conditiile regionale necesita sisteme adoptate local. Pentru indeplinirea oricarei functii specifice ale sistemului se folosesc, unde este posibil, metode agronomice, biologice si mecanice, fara utilizarea materialelor sintetice", conform definitiei propuse de Codexul Comisiei Alimentare.
Importanta agriculturii ecologice in sectorul agricol creste intr-un numar insemnat de tari cu un nivel de dezvoltare diferit.
1. Date istorice ale agriculturii ecologice. 
1.1. Agricultura ecologica la inceputuri
In epoca actuala, cunostintele despre procesele vitale din plante si mecanismele care le controleaza au evoluat enorm. Se contureaza tot mai mult impactul activitatii umane in producerea de hrana, in conformitate cu evolutia demografica si cerintele de hrana si alte produse agricole.
Preocuparile privind riscurile chimizarii in agricultura, atat in ceea ce priveste sanatatea consumatorilor, cat si in planul efectelor ecologice s-au manifestat incepand cu anii '50. Concomitent, pornesc cercetarile pentru a se gasi variantele tehnologice care sa diminueze acest impact negativ, rezultatele lor concretizandu-se in sisteme agricole alternative cum sunt: agricultura ecologica (agricultura biologica, agricultura organica), agricultura durabila, agricultura biodinamica, permacultura etc., care elimina sau diminueaza substantial consumul de ingrasaminte chimice si de pesticide.
Sfarsitul anilor '60 si mai ales anii '70 corespund cu aparitia constientizarii importantei protectiei mediului, la care agricultura ecologica putea da un raspuns adecvat. S-au creat noi asociatii regrupand producatori, consumatori, si alte persoane interesate de ecologie, de o viata legata de natura. Aceste organizatii si-au dezvoltat propriile caiete cu indatoriri, cu reguli de productie ce trebuie respectate.
Agricultura ecologica a inflorit cu adevarat in decursul anilor '80 cand modelul nou de productie si interesul consumatorilor pentru aceste produse a continuat sa creasca, atat in majoritatea tarilor europene, cat si in alte tari, ca SUA, Canada, Australia si Japonia. In acelasi timp s-a produs si o constientizare a consumatorilor pentru o alimentatie mai sanatoasa, precum si responsabilitatea fata de mediul inconjurator ceea ce a contribuit in final la aparitia de ferme organice.
In decursul timpului numeroase persoane au contribuit si influentat dezvoltarea agriculturii ecologice prin munca lor practica si prin numeroase studii. 
Astfel, termenul de agricultura ecologica a fost utilizat pentru prima data de Lord Northbourne. Termenul deriva din conceptul "ferma ca organism" fiind explicat in cartea sa "Priveste spre pamant" (1940) unde descrie o abordare holistica si ecologica a fermei. (http://en.wikipedia.org)


Fisiere in arhiva (1):

  • Agricultura Ecologica in Australia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești.
După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare.
Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:

* Prin apăsarea pe butonul “Descarcă acum” declar că am citit, înțeles și agreat termenii și condițiile.
* Prețul este fără TVA.


Hopa sus!