Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura - APIA

Extras din referat Cum descarc?

Agentia a fost infiintata si functioneaza in baza Legii 1/2004, iar rolul sau consta in aplicarea masurilor de sprijin pentru producatorii agricoli, masuri finantate atat de catre bugetul Uniunii Europene, cat si de bugetul de stat al Romaniei.
Principalele atributii ale APIA sunt:
- De autorizare
- De efectuare si contabilizare a platilor
Agentia este organizata pe trei niveluri (central, judetean si local), are 42 de sucursale judetene si 210 sedii locale.
Odata cu reforma Politicii Agricole Comune, producatorii agricoli primesc sprijin de la bugetul Uniunii Europene, din 2007, in functie de numarul de hectare de teren pe care il au in administrare si conditiile agricole si de mediu in care mentin aceasta suprafata.
In acelasi timp, statul roman poate acorda suplimentar sprijin producatorilor, din bugetul national, sub diverse scheme de plata. 
Beneficiarii platilor directe la hectar, producatorii agricoli care intrunesc criteriile de eligibilitate, primesc banii cuveniti doar in cont bancar.
Ei trebuie sa colaboreze inca din aceasta perioada cu specialistii din teritoriu ai agentiei, pentru a fi inscrisi in Registrul Fermelor si pentru realizarea legaturii dintre fermier si hartiile cadastrale.
In continuare este prezentata legea privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.
Lege Nr.1 (din 16 februarie 2004) - privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
Art.1 - (1) Se infiinteaza Agentia de plati si Interventie pentru Agricultura, denumita in continuare Agentie, organ de specialitate al administratiei publice centrale, in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, cu personalitate juridica, finantata integral de la bugetul de stat.
(2) Agentia are sediul in municipiul Bucuresti.
(3) Structura organizatorica, statul de functii, regulamentul de organizare si functionare ale Agentiei se aproba prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului.
(4) Denumirea Agentiei se schimba incepand cu data de 1 octombrie 2005 in Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.
ART. 2
(1) Incepand cu luna iulie 2005 Agentia este institutia publica responsabila cu gestionarea unor forme de sprijin destinate sustinerii agriculturii, finantate de la bugetul de stat in conformitate cu prevederile de instituire a acestora.
(2) Pana la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana Agentia va pregati structura institutionala pentru gestionarea fondurilor europene pentru agricultura, iar de la data aderarii Agentia va fi responsabila cu derularea si gestionarea acestor fonduri privind:
a) platile directe si masurile de piata;
b) unele masuri finantate din fonduri europene pentru agricultura, dezvoltare rurala si pescuit, stabilite prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale.
(3) Pentru indeplinirea atributiilor prevazute la alin. (1) si (2), Agentia va demara activitatile necesare incepand cu anul 2004 si va fi in totalitate operationala in anul 2007.
ART. 21


Fisiere in arhiva (1):

  • Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura - APIA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!