Activitatea Logistica de Sustinere, Care Ajuta la Implinirea Obiectivelor de Servire a Clientilor - Depozitarea Marfurilor

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins, 
1. Evolutia conceptului de depozitare
2. Utilitatea depozitarii
2.1 Organizarea activitatilor de depozitare
2.2 Programarea activitatilor de depozitare
3. Rolul depozitelor 
4.Functiile depozitelor 
5. Principalele tipuri de depozite
6. Amplasarea depozitelor
6.1.Metode de amplasare a unui singur depozit 
6.2.Metode de amplasare a mai multor depozite 
7. Aranjarea marfurilor in depozit


Extras din referat Cum descarc?

1. Evolutia conceptului de depozitare 
Prezenta depozitelor in sistemul logistic este considerata o necesitate de numeroase firme. Definitia tipica asociata conceptului de depozit subliniaza ca, in esenta, acesta este un spatiu de pastrare a stocurilor de marfuri. Depozitul a fost frecvent definit in literatura de specialitate ca un loc special destinat pentru adapostirea marfurilor depuse spre pastrare, prin consimtamantul reciproc al deponentului si depozitarului.
Conceptul de depozitare s-a modificat substantial pe parcursul secolului XX. Initial depozitarea a fost considerata o activitate necesara, dar generatoare de costuri, procesul distributiei. In prima jumatate a secolului, perspectiva asupra depozitarii, meniul conceptual si practic, a fost caracterizata de urmatoarele aspecte: 
- caracterul static. Rolul depozitului consta in pastrarea marfurilor.Materiile prime, 
materialele si. produsele fmite erau mentinute o durata indelungata, pana cand erau soIicitate de clienti. Functia depozitului era de . a asigura concordanta, sub aspect temporal, dintre cerere si oferta. 
- necorelarea cu alte activitati logistice. Atentia utilizatorilor de spatii de depozitare era
focalizata numai asupra costurilor generate de acest domeniu de activitate. In absenta unei viziuni integratoare asupra logisticii marfurilor, nu era urmarit impactul depozitarii in privinta costurilor altor activitati . preocuparile limitate pentru cresterea eficacitatii. Eforturile imbunatatire a eficacitatii activitatilor erau orientate prioritar spre productie. Crearea depozitelor conditiona succesul firmei pe piata, ameliorarea operatiunilor din interiorul depozitului nu era privita ca o necesitate. Interesul manifestat pentru noi proceduri de pastrare manipulare, pentru mai buna utilizare a spatiilor era limitat. 
- accentul pe resursele umane. Intrucat forta de munca era o resursa necostisitoare, 
depozitarea presupunea realizarea manuala a majoritatii covarsitoare a activitatilor. Incarcarea si descarcarea marfurilor manipularea lor in interiorul depozitelor erau realizate manual. 
Dupa cel de-al doilea razboi mondial, mutatiile din domeniul productiei si distributiei au avut ca efect o noua atitudine fata de depozitarea marfurilor. Cresterea eficientei depozitelor a devenit treptat o preocupare pentru tot mai multi manageri. Au aparut depozitele regionale care permiteau acoperirea unei arii teritoriale extinse. 
Depozitarea moderna nu mai echivaleaza cu pastrarea marfurilor in spatii speciale, pe o perioada indelungata. Operatori specializati in domeniul depozitarii ofera o gama variata de servicii adiacente depozitarii, cum sunt: facturarea, ambalarea, etichetarea, evidenta stocurilor, crearea de pachete promotionale, transportul pe o arie teritoriala ampla etc. 
Pentru secolul XXI, se considera ca obiectiv ideal in privinta depozitarii, reducerea neincetata a stocurilor de marfuri care nu se afla in miscare, pana cand se va realiza o miscare cvasi-continua. Scopul fmal va fi inlaturarea necesitatii de a depozita, in orice punct al retelei, inclusiv intre unitatile de productie, intre acestea si clienti. Pana la disparitia nevoii de depozitare, managerii sistemelor logistice trebuie sa urmareasca reducerea permanenta a stocurilor, comparativ cu nivelurile actuale.
Printre factorii capabili sa sustina reducerea stocurilor, se inscrie diminuarea intervalelor de reaprovizionare, in vederea completarii mai rapide a stocului si scaderii stocului de siguranta2. Cresterea frecventei transporturilor in cantitati mici este un factor care determina scaderea stocurilor necesare, in conditiile cresterii nivelului de servire a clientilor. 
Depozitarea marfurilor se va modifica in viitor, sub influenta mutatiilor in domeniul relatiilor cu fumizorii, al productiei si al distributiei. Noile tehnologii informationale dobandesc o importanta critica pentru domeniul depozitarii
Extinderea transferului electronic de date intre firmele membre ale unei retele permite mai buna cunoastere a cererii, imbunatatirea planificarii si programarii activitatilor fiecarei firme, inlaturarea sistemului classic laborious de efectuare a comenzilor. Transferul rapid al informatiilor va permite diminuarea stocurilor, ajustarea necesarului de spatii de depozitare si cresterea gradului de utilizare a depozitelor. 
Amploarea schimbarilor din domeniul depozitarii va depinde in secolul XXI de capacitatea de inovare a managerilor logistici, pentru cresterea eficientei activitatii si a nivelului de servire a clientilor. 
2.Utilitatea depozitarii
In sistemul logistic al firmei, depozitarea marfurilor include un ansamblu de activitati de sustinere,care ajuta la indeplinirea obiectivelor de servire a clientilor.
Existenta depozitelor este considerata o necesitate pentru numeroase firme.Definitia tipica asociata conceptului de depozit subliniaza ca, in esenta acesta este un spatiu de pastrare a stocurilor de marfuri. Depozitul a fost frecvent definit in literatura de specialitate ca un loc special destinat pentru adapostirea marfurilor depuse spre pastrare, prin consimtamantul reciproc al deponentului si depozitarului.
Depozitarea a fost initial considerate o activitate necesara dar generatoare de costuri, conceptual modificandu-se substantial pe parcursul secolului XX, ajungand ca pentru secolul XXl sa se considere ca obiectiv ideal in privinta depozitarii, reducerea neincetata a stocurilor de marfuri care nu se afla in miscare , pana cand se va realiza o miscare cvasi-continua.Scopul final va fi inlaturarea necesitatii de a depozita, in orice punct al retelei , iclusiv intre unitatile de productie , intre acestea si clienti.


Fisiere in arhiva (1):

  • Activitatea Logistica de Sustinere, Care Ajuta la Implinirea Obiectivelor de Servire a Clientilor - Depozitarea Marfurilor.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!