The dialectical organization - An alternative to Bureaucracy

Extras din referat Cum descarc?

I: Introducere
Dezvoltarea timpurie a administratiei publice a fost afectata de factori sociologici. Pentru a distrage atentia de la aspectele mai putin placute ale administratiei in procesul guvernamental, s-a plecat de la premiza ca administratia este solutia majoritatii problemelor. Astfel, in ciuda anumitor impedimente, administratia ramanea cea mai buna alternativa. Oamenii de stiinta si sociologii au inceput sa isi puna intrebari in legatura cu functionarea structurilor administrative, atat in guvernare, cat si in societate. Problema principala pare sa fie modul in care oamenii sunt tratati de catre sistemele administrative; birocratia. Omul, clientul, se considera ca are ca singura preocupare eficienta administrativa, dar sunt foarte importante si capacitatea efectiva de a planifica, de a opera un anumit sistem si de a crea joburi compatibile cu personalitatea si capacitatea fiecarui om, pentru a asigura buna functionare a sistemului.
II: Date despre autor
Orion F. White, Jr. 
A fost nascut in anul 1938, dar nu se stie data decesului
S-a casatorit cu Cynthia J. (Mcswain) White pe 29 Decembrie, 1985 in Texas
Se stie ca a ramas prin Bexar Country, Texas
III: Definirea conceptelor utilizate si comentarea acestora
Birocratia: Din punctul de vedere a lui Weber, birocratia reprezinta cea mai eficienta forma de organizare sociala, un tip ideal de organizare, bazata pe reguli foarte bine definite (precizie, rapiditate, continuitate, unitate, sunt cateva din trasaturile birocratie).
Eficienta este raportul dintre rezultate obtinute in activitatea economica si eforturile depuse.
Conceptul rationalitatii- bazat pe criteriul eficientei.
Clientul ca un copil: Aceasta caracteristica a clientilor, aceasta latura pe care unii dintre clienti o manifesta, are 5 aspecte frundamentale:
-  Un sentiment al lipsei puterii;
-  Incapacitatea clientilor de a-si infrana tendinta de a fi subiectivi in toate relatiile;
-  Inabilitatea clientilor de a-si concentra energia pe viitoarele lor scopuri/target-uri;
-  Inabilitatea clientilor de a se pune in pielea celeilalte persoane si de a incerca sa gaseasca un motiv rezonabil pentru comportamentul lor;
-  Asteptarea clientilor ca nevoile lor sa fie indeplinite fara ca acestia sa fie nevoiti sa ofere ceva inapoi, nici macar timp sau multumiri.
Cu alte cuvinte, acest tip de client, din cauza personalitatii sale, se teme si in acelasi timp este suspicios in legatura cu institutiile administrative. Din cauza tendintei acestuia de a subiectiviza relatiile de orice tip, clientul nu poate intelege sau accepta formalitatile ce trebuie facute in mod obiectiv, impersonal. Clientul ca un copil defineste mare parte a problemei birocratiei.
Clientul ca un adult: In contrast cu tipul de client prezentat anterior, clientul adult intelege si respecta regulile. Fiind capabil sa priveasca relatia dintre acesta si administratie intr-un mod impersonal, clientul adult constientizeaza faptul ca va trebui sa plateasca si cel mai probabil sa astepte pentru a primi ceea ce isi doreste.
Cele mai multe nemultumiri la adresa administratiei vin din partea clientului ce actioneaza ca a un copil, acesta sugerand ca oamenii care lucreaza in administratie sunt mai degraba impersonali si mult prea puternici, mai degraba inceti decat cu adevarat pusi pe treaba. Din aceasta perspectiva se poate spune ca birocratia este o forma de conflict intre generatii.


Fisiere in arhiva (1):

  • The dialectical organization - An alternative to Bureaucracy.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. Birocratia( carte de sociologie, Max Weber)
2. Eficienta( web dex, dex online)
3. www.ancientfaces.com


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!