Studiu de caz privind accesul la o funcție publică europeană vacantă - jurislingviști de limba daneză

Extras din referat Cum descarc?

1. ANUNTUL DE CONCURS PENTRU POSTUL VACANT - Caracteristici generale 
Contactul cu un prim anunt pentru posturile vacante de jurislingvisti de limba daneza, il regasim pe site-ul Biroului de Selectie al Personalului European , asa cum putem observa in figura 1.
Fig. 1 
Fig. 2 
In continuare, suntem redirectionati pe site-ul ce contine detalii suplimentare sumare, inclusiv trimiteri catre documente importante si termenul limita de depunere al candidaturii. Este recomandat ca acesta (fig. 2), sa fie reaccesat in mod frecvent, in cazul in care pot aparea modificari importante, legate de accesarea postului vacant.
In anuntul oficial, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene la data de 5 martie 2020 , ne sunt prezentate multiple informatii legate de procedurile administrative, cum ar fi:
- Codurile anunturilor, asa cum apar pe site-ul EPSO sunt compuse din initiale ce denumesc grupa de functii ce urmeaza a fi ocupate, AD7(jurislingvisti), numarul anuntului, 375, numarul de locuri disponibile, 20, initialele limbii vizate, daneza (DA) in cazul nostru, precum si numarul candidatilor prevazuti pentru a fi inscrisi pe lista de rezerva, 9 persoane (e.g. EPSO/AD/375/20 - DA: 9);
- Sarcinile ce urmeaza a fi indeplinite, in cazul acceptarii candidatului;
- Conditiile de eligibilitate, generale si specifice - lingvistice, combinatiile lingvistice cautate - mentionate in Anexa 1 a anuntului;
- Conditiile specifice referitoare la calificarile si experienta profesionala solicitate;
- Procedura de selectie, detaliata, porneste cu depunerea candidaturilor, verificarea eligibilitatii acestora, preselectia (Anexa 2 - lista criteriilor), testele preliminare si se finalizeaza cu etapele de evaluare si detalii legate de lista de rezerva intocmita;
- O sectiune referitoare la politica EPSO privind egalitatea de sanse si alte masuri speciale;
- Detalii despre site-ul unde se poate depune candidatura si termenele limita;
- Anexa 3 reaminteste dispozitiile generale aplicate concursurilor, precum si derogarile prevazute anterior, in continutul anuntului. De asemenea, sunt de retinut detaliile legate de cine isi poate depune candidatura, documente justificative, identitatea evaluatorilor, comunicarea facilitate de EPSO, precum si detaliile provitoare la plangeri si probleme - aspecte tehnice si de organizare, procedura de reexaminare, forme de contestare, reclamatii, descalificare etc.
- Anexa 4 este reprezentata de un tabel - Exemple de calificari minime, pentru fiecare tara si grad, care corespund, in principiu, celor cerute in anunturile de concurs.


Fisiere in arhiva (1):

 • Studiu de caz privind accesul la o functie publica europeana vacanta - jurislingvisti de limba daneza.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

I. Articole si studii de specialitate (variante online):
1. Palidauskaite Jolanta, Studiu - Codes of Conduct for Public Servants in Eastern and Central European Countries: Comparative Perspective, Facultatea de Stiinte Sociale, Departament Administratie Publica, Universitatea de Tehnologie din Lituania, 2002, https://www.oecd.org/mena/governance/35521438.pdf, [20.04.2020] .
II. Acte normative (variante online):
1. LEGEA nr. 7/2004 privind Codul de conduita a functionarilor publici - Republicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 525 din 02/08/2007), (http://www.euroavocatura.ro/legislatie/1220/Codul_de_conduita_a_functionarilor_publici,_Actualizat_2016__Legea_7_2004/page/1#nextPage), [20.04.2020].
2. Statutul Functionarilor Uniunii Europene (varianta consolidata la 1 ian. 2020), 
(https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/HTML/?uri=CELEX:01962R0031- 20200101&from=RO), [20.04.2020]. 
III. Resurse Electronice:
1. https://epso.europa.eu/job-opportunities_ro (Site-ul Oficiului European pentru Selectia Personalului), [18.04.2020].
2. https://epso.europa.eu/job-opportunities/competition/4064/description_ro (Site-ul Oficiului European pentru Selectia Personalului - detalii post vacant), [18.04.2020].
3. https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=OJ:C:2020:072A:TOC (Jurnalul Oficial al Uniunii Europene - anunt initial ), [18.04.2020].
4. https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=OJ:C:2020:110A:TOC (Jurnalul Oficial al Uniunii Europene - rectificare anunt 1 ), [19.04.2020]. 
5. https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=OJ:C:2020:123A:TOC (Jurnalul Oficial al Uniunii Europene - rectificare anunt 2), [19.04.2020].
6. https://europa.eu/epso/doc/epso_brochure_ro.pdf (Manual pentru inscrierea online), [19.04.2020].


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!