Posibiltati de implicare a primariei in actionariatul societatilor sportive

Extras din referat Cum descarc?

Primaria sustine continuu si influenteaza dezvoltarea sportului de performanta alocand anual din bugetul local contributii financiare prin contractele de asociere incheiate cu structuri sportive cu echipe de jocuri sportive si sectii de discipline sportive individuale. Totodata, primaria poate avea calitatea de membru in asociatii sportive reprezentand jocurile sportive de baschet masculin, fotbal, rugby si handbal masculin, finantand din bugetul local prin contributii financiare cu titlu de cotizatii, activitatea sportiva de inalta performanta si asigurand cadrul de organizare cu sustinere din fonduri publice in localitate, , pentru dezvoltarea acestor jocuri mentionate. 
In cadrul politicilor sportive locale, primaria a promovat cu prioritate ramurile/ disciplinele si probele sportive, in functie de traditia si de gradul de dezvoltare a fiecareia la nivel local, asigurand conditiile organizatorice si financiare pentru dezvoltarea jocurilor sportive, cu mare priza la populatie si care au impact pozitiv in comunitate, precum si celor care sunt cuprinse in programul jocurilor olimpice. 
Este foarte importanta asigurarea continuitatii proiectelor de dezvoltare a baschetului, a handbalului, a rugbyului, a fotbalului, asumate de primarie cu parteneri din comunitate. 
Infiintarea si functionarea cluburilor sportive este reglementata prin acte normative. 
Astfel , Legea nr. 69/ 2000 a educatiei fizice si sportului prevede necesitatea si modul de implicare a autoritatii publice locale in dezvoltarea generala a activitatii sportive, si in special a sportului de performanta, prin prisma interesului public local si national. 
- Educatia fizica si sportul sunt activitati de interes national sprijinite de stat. Statul garanteaza exercitarea functiilor sectorului public si ale sectorului particular in domeniile educatiei fizice si sportului, in conformitate cu principiile colaborarii responsabile dintre toti factorii interesati. 
- Autoritatile administratiei publice, unitatile si institutiile de invatamant, institutiile sportive, precum si organismele neguvernamentale de profil au obligatia sa sprijine sportul pentru toti si sportul de performanta si sa asigure conditiile organizatorice si materiale de practicare a educatiei fizice si sportului in comunitatile locale. 
- Sportul de performanta constituie un factor esential pentru dezvoltarea sportiva pe plan national, indeplinind o importanta functie reprezentativa pentru Romania in competitiile sportive oficiale cu caracter international. 
- Organele administratiei publice centrale cu atributii in sport si autoritatile administratiei publice locale asigura mijloacele necesare pentru pregatirea sportivilor de performanta, acordarea sprijinului stiintific si medical necesar, precum si pentru incadrarea lor in sistemul de educatie si deplina integrare sociala si profesionala. 
- Prin hotarare a consiliului local/consiliului judetean, se pot repartiza sume din bugetul local pentru: 
a) finantarea activitatii institutiilor cu specific sportiv din subordinea sa; 
b) finantarea activitatii structurilor sportive locale, constituite ca structuri nonprofit in conditiile legii, participante la competitiile sportive locale, regionale, nationale si internationale, organizate in conformitate cu statutul si regulamentele federatiilor sportive nationale pe ramura de sport, in baza contractelor si a programelor sportive ale acestora care prevad promovare, selectie, participare, pregatire, organizare de competitii si evenimente sportive. Din sumele alocate pot fi finantate toate tipurile de cheltuieli aferente contractelor si programelor sportive, inclusiv cele de natura salariala. 
In sensul prezentei legi, structurile sportive sunt asociatii de drept privat sau institutii de drept public, constituite sau infiintate, dupa caz, in scopul organizarii si administrarii unei activitati sportive si care au drept obiectiv promovarea uneia sau mai multor discipline sportive, practicarea acestora de catre membrii lor si participarea la activitatile si competitiile sportive. 
- Pentru scopurile si in conditiile stabilite prin lege pot functiona cluburi sportive, persoane juridice de drept public organizate in subordinea organelor administratiei publice centrale, locale sau in subordinea institutiilor de invatamant superior de stat. 
- Cluburile sportive de drept public mono- sau polisportive se organizeaza si functioneaza dupa regulamente proprii, elaborate conform legii. 
- Veniturile, indiferent de sursa, si cheltuielile de orice natura ale oricarei structuri sportive sunt cuprinse intr-un buget anual propriu. Bugetul anual cuprinde la partea de venituri, dupa caz: 
a) venituri proprii;
b) sume de la bugetul de stat sau bugetele locale acordate de organele administratiei publice centrale sau locale pentru finantarea programelor sportive realizate de structuri sportive de drept privat, fara scop lucrativ, de utilitate publica; 
c) alocatii de la bugetul de stat si de la bugetele locale, repartizate structurilor sportive de drept public de organele administratiei publice centrale si locale;
d) alte surse. 
- Bugetul anual al structurilor sportive de drept public se aproba de organele administratiei publice locale in subordinea carora se afla. 
- Veniturile obtinute din activitatile structurilor sportive de drept public se gestioneaza si se utilizeaza la nivelul structurilor sportive respective, pentru realizarea scopului si obiectului de activitate, fara varsaminte la bugetul de stat si fara afectarea alocatiilor de la bugetul de stat. 
De-asemenea, Legea nr.215/2001, privind administratia publica locala, republicata si modificata, prevede faptul ca autonomia locala da dreptul si capacitatea efectiva a autoritatilor administratiei publice locale de a solutiona si de a gestiona, in numele si in interesul colectivitatilor locale pe care le reprezinta, treburile publice, in conditiile legii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Posibiltati de implicare a primariei in actionariatul societatilor sportive.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1.Legea 69/2000;
2.Legea 215/2001;
3.Ordinul 130/2006;
4.Legea 273/2006.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!