Oportunități de finanțare a proiectelor din Agenda Sportivă

Cuprins referat Cum descarc?

1. Importanta sportului 3
2. Ce este un club sportiv 3
3. Finantarea proiectelor al cluburilor sportive din fonduri publice 4
4. Finantarea proiectelor al cluburilor sportive din fonduri exrene - Erasmus+ 6
5. Bibliografie 10


Extras din referat Cum descarc?

1. Importanta sportului
Toata lumea stie ca sportul aduce o gama variata de beneficii organismului uman, asa incat se recomanda sa facem miscare zilnic, indiferent de varsta pe care o avem. In primul rand, practicarea sportului ajuta la arderea grasimilor din organism, implicit, ajuta la eliminarea kilogramelor in plus si contribuie la reglarea greutatii corporale. In al doilea rand, miscarea fizica lupta impotriva stresului, anxietatii si depresiei, intareste muschii, inima, ba chiar intregul sistem cardio-respirator. Si nu in ultimul rand, persoanele care fac sport si au o viata activa din punct de vedere fizic, au articulatiile foarte mobile, un echilibru al coloanei vertebrale si flexibilitate. Exercitiile fizice imbunatatesc considerabil concentrarea psihica si ulterior, rezistenta fizica. Numeroase studii au demonstrat ca sportul revigoreaza activitatea sexuala si prin intermediul acestuia, putem ajunge sa facem cunostinta cu oameni noi, care ne pot deveni prieteni buni, atat timp cat ii cunoastem in sfera in care avem multe lucruri in comun. Mai mult, cercetatorii explica faptul ca sportul ajuta la cresterea respectului de sine si increderii in fortele proprii si consolideaza calitatile de lider. 
Sa nu uitam faptul ca sportul e bun si pentru a creste imunitatea, dar si pentru reglarea metabolismului organismului uman; pentru eliminarea, cu ajutorul procesului de transpiratie, grasimile, toxinele si impuritatile. Deja e lucru stiut ca mersul pe jos are efecte unice asupra sanatatii noastre, mai ales pentru cei care nu au timp sa faca sport in adevaratul sens al cuvantului. Asadar, mersul pe jos are efecte surprinzatoare in primul rand asupra duratei si calitatii somnului.
2. Ce este un club sportiv
O echipa de sport (club) este o entitate, un grup, o grupare, uneori constituita doar dintr-o singura echipa de persoane care concureaza intr-un anume sport. In mod traditional acest termen se asociaza mental termenului sport de echipa, echipa in cadrul careia membrii echipei concureaza ca atare. Exista, de asemenea, asa zise echipe si in sporturile individuale. De exemplu, in automobilism, motociclism si ciclism, echipa include persoane care se ocupa de construirea si de repararea autovehiculelor.
Un club polisportiv, club sportiv sau club de atletism, este un club dedicat practicarii unuia sau mai multor sporturi. Unele cluburi au echipe care concureaza in turnee oficiale, in timp ce alte cluburi sunt limitate la activitati de recreere (recreative). Un club poseda diverse instalatii ce permit practicarea vreunui sport; se numeste club polisportiv, atunci cand sub pavilionul aceluiasi club se practica doua sau mai mult de doua sporturi.
De obicei, cluburile sportive popular recunoscute au ajuns la acest grad de recunoastere remarcandu-se printr-unul dintre sporturile care se practica, si nu prin vreo combinatie de-a acestora. 
Nu toate echipele sportive sunt cluburi asociate. La nivel amator exista echipe informale, adica entitati (echipe, cluburi, grupari) fara personalitate juridica. In sportul profesionist, unele echipe sunt societati care au ca motivatie (ca scop) realizarea de profit economic. Pe de alta parte, federatiile sportive de multe ori doar organizeaza conditii concurentiale (logistica concurentiala) unor echipe, grupari, cluburi sportive, adica a acelor entitati care conteaza cu cei mai buni concurenti din tara sau, organizeaza conditii concurentiale cluburilor afiliate.
Unele cluburi au echipe de tineret, unde copiii si adolescentii practica sport la un nivel ridicat, astfel ca cei mai buni ajung la varsta majoratului sa se incorporeze in echipele, sa le zicem, "de productie".
3. Finantarea proiectelor al cluburilor sportive din fonduri publice
Orice autoritate publica, astfel cum este definita aceasta in Constitutia Romaniei, inclusiv autoritatea judecatoreasca, precum si orice institutie publica de interes general, regional sau local, care are calitatea de ordonator principal de credite, in conditiile legii poate sa efectueze o licitatie cu privire la finantarea nerambursabila activitati sportive nonprofit.
Cluburi sportive ar putea sa se organizeze o Agenda Sportiva din finantare nerambursabila din fonduri publice, sume alocate din bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor sociale de sanatate, bugetele fondurilor speciale, bugetul Trezoreriei Statului, bugetele locale, bugetele institutiilor publice finantate din venituri extrabugetare, ajutoare financiare externe acordate Romaniei sau institutiilor publice si credite externe contractate ori garantate de catre stat sau de autoritati ale administratiei publice locale, precum si imprumuturi interne contractate de autoritati ale administratiei publice locale.
Conform Ordinul nr. 130/2006 privind finantarea nerambursabila din fonduri publice a proiectelor cluburilor sportive de drept privat si ale asociatiilor pe ramura de sport judetene si ale municipiului Bucuresti se pot finanta programul "Promovarea sportului de performanta", programul "Sportul pentru toti" si programul "Intretinerea, functionarea si dezvoltarea bazei materiale sportive".
Scopul al programului "Promovarea sportului de performanta" este valorificarea aptitudinilor individuale intr-un sistem organizat de selectie, pregatire si competitie care sa asigure autodepasirea continua, realizarea de recorduri nationale si internationale, precum si obtinerea victoriei.
Obiective al programului "Promovarea sportului de performanta" sunt:
a) evidentierea contributiei semnificative si constante a sportului de performanta la reprezentarea si sporirea prestigiului Romaniei pe plan international;
b) sustinerea disciplinelor si a probelor sportive, in functie de traditia si de gradul de dezvoltare a fiecareia la nivel national si international;
c) sustinerea activitatii de performanta la nivelul copiilor si juniorilor;
d) perfectionarea sistemelor de selectie, pregatire si competitionale pentru fiecare ramura de sport;
e) sustinerea procesului de redresare a jocurilor sportive, in functie de valoarea, traditia si gradul de dezvoltare a fiecaruia la nivel national si international;
f) sustinerea sporturilor de iarna in vederea amplificarii la nivel national si international.


Fisiere in arhiva (1):

  • Oportunitati de finantare a proiectelor din Agenda Sportiva.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

- Legea nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general
- Ordinul nr. 130/2006 privind finantarea nerambursabila din fonduri publice a proiectelor cluburilor sportive de drept privat si ale asociatiilor pe ramura de sport judetene si ale municipiului Bucuresti
- Ghidul Programului Erasmus+


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!