Ministerul Afacerilor Interne

Extras din referat Cum descarc?

Exista mai multe unitati, institutii si structuri aflate in subordinea / in coordonarea / in cadrul Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.): Politia Romana, Jandarmeria Romana, Politia de Frontiera Romana, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul General pentru Imigrari, Directia Generala de Protectie Interna, Directia Generala Anticoruptie, Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale, Institutia Prefectului, Directia Generala de Pasapoarte, Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, Agentia Nationala Antidrog, Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane, Arhivele Nationale, Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", Institutul de Studii pentru Ordine Publica, Centrul National SIS, Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne, Clubul Sportiv "Dinamo" Bucuresti, Centrul de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne. 
Fundamentul tuturor actiunilor ce au legatura cu etica si integritatea in cadrul M.A.I. este Ordinul nr. 86/2013 privind organizarea si desfasurarea activitatilor de prevenire a coruptiei in cadrul Ministerului Afacerilor Interne care are urmatoarele prevederi in cadrul articolelor incipiente:
Art. 1. - Prezentul ordin reglementeaza modul de organizare si desfasurare a activitatilor de prevenire a coruptiei in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, denumit in continuare MAI.
Art. 2. - (1) Prevenirea coruptiei constituie ansamblul masurilor adoptate in scopul reducerii incidentei faptelor de coruptie savarsite de personalul MAI, adoptarii unui comportament integru si cresterii increderii cetatenilor in institutie.
(2) Prevenirea coruptiei la nivelul MAI se realizeaza prin: a) informare si instruire anticoruptie; b) campanii de informare; c) managementul riscurilor de coruptie; d) efectuarea testelor de integritate.
M.A.I. are in vigoare un cod de etica si deontologie aplicabil politistilor , de asemenea are dezvoltat un plan de integritate pentru implementare la nivelul M.A.I in perioada 2017 -  2020 a Strategiei Nationale Anticoruptie. Printre cele mai importante masuri cuprinse in acest plan se numara facilitarea accesului la informatiile publice prin crearea de noi site-uri si publicarea in format open-data a cat mai multor informatii, diversificarea canalelor de comunicare cu publicul, publicarea in format extins a bugetelor si executiilor bugetare ale institutiilor, realizarea unei misiuni de audit impotriva coruptiei la nivelul MAI, acordarea de sprijin Ministerului Justitiei pentru un mecanism de evaluare ex-post a incidentelor de integritate si transmiterea catre acesta a evaluarii SCIM. La nivelul functiilor de conducere se doreste o concepere a unui sistem etapizat de desfasurare a concursurilor pentru evaluarea mai buna a cunostintelor si competentelor profesionale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ministerul Afacerilor Interne.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!