Metode calitative si cantitative de cercetare in sectorul public - Sondaj de opinie vaccinare 2021

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere p. 3
Intrebarile ce alcatuiesc sondajul de opinie p. 4-5
Raspunsurile obtinute in urma completarii sondajului . p. 6-8
Interpretarea rezultatelor . p. 9
Bibliografie . p. 10


Extras din referat Cum descarc?

Sondaj de opinie -  vaccinare 2021
Satisfactia studentilor dintr-o grupa a unei facultati din Romania privind campania de vaccinare anti-Covid
Introducere
Sondajul de opinie este si va ramane inca multa vreme vedeta cercetarilor sociale. In domeniul administratiei publice, analizand continutul a 143 de articole stiintifice bazate pe cercetare cantitativa aparute in sase reviste de varf din domeniu in perioada 1996-1998, au aflat ca sondajul de opinie a furnizat 73% dintre datele folosite, analiza documentelor 21.1%, observatia 3.4%, experimentul de laborator 0.1%, iar in alte 4% din cazuri metoda nu a fost clar specificata. 
Prin opinie se intelege o stare sau predispozitie mentala fata de un anumit referent. Opinia se compune din credinte si atitudini. Un model al functionarii atitudinilor si credintelor in sistemul administrativo-politic ne arata ca pe baza modului in care functioneaza institutiile se nasc opiniile. Opiniile influenteaza diferitele actiuni legate de institutii, iar din aceste actiuni apar sau se modifica anumite cereri sau un anumit sprijin fata de institutii.
Tehnicile prin care se poate realiza un sondaj de opinie sunt urmatoarele: 
- fata in fata -  presupune interactiunea dintre operator si respondent -  operatorul citeste intrebarile si noteaza raspunsurile subiectilor; 
- prin posta -  intrebarile sunt trimise prin posta si sunt returnate cercetatorului in acelasi mod; - telefonic -  convorbirea se desfasoara prin intermediul telefonului; 
- electronic -  intrebarile pot fi trimise prin intermediul postei electronice (e-mail) si receptionate in acelasi fel sau pot fi postate pe un site; 
- chestionarul auto-administrat -  cercetatorul distribuie intrebarile, subiectii raspund la ele si cercetatorul colecteaza ulterior raspunsurile. 
Fiecare tehnica are avantajele si dezavantajele sale.
In cele ce urmeaza am sa va prezint un mic sondaj de opinie ce a fost efectuat in cadrul unei facultati din Romania, mai exat in cadrul unei grupe de studenti.
Sondajul a fost realizat in format electronic prin google forms, acesta fiind trimis fiecarui student in parte pentru a raspunde individual si confidential la intrebarile adresate. 
In prima parte a lucrarii se afla expuse intrebarile impreuna cu variantele de raspuns, in cea de-a doua parte se gasesc raspunsurile studentilor centralizate, iar in cea de-a treia parte a lucrarii se afla interpretarea rezultatelor obtinute in urma completarii sondajului.
I. Intrebarile ce alcatuiesc sondajul de opinie
1. Care este opinia dumneavoastra in legatura cu virusul SARS-Cov 2?
Este o raceala usoara
Este un virus inventat
Este un virus periculos
2. De cand a aparut noul virus obisnuiti sa purtati masca de protectie?
Da
Nu
Doar in spatii inchise
3. Cum va simtiti in legatura cu vaccinul impotriva Covid-19?
Ingrijorat/a
Increzator/e
Nesigur/a
Temator/e
4. Ati facut vreodata vaccinul antigripal?
Da
Nu


Fisiere in arhiva (1):

  • Metode calitative si cantitative de cercetare in sectorul public - Sondaj de opinie vaccinare 2021.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. http://apcampus.ro/pluginfile.php/65097/mod_resource/content/1/Sondajul%20de%20opinie.pdf


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!