Integrarea psihosocioprofesionala

Cuprins referat Cum descarc?

1.CAPITOLE
2.OPORTUNITATEA TEMEI
3.TEORIE
4.STUDIU DE CAZ
5.CONCLUZII
6.BIBLIOGRAFIE


Extras din referat Cum descarc?

,, Sa formezi o echipa este doar un inceput,sa ramai impreuna este un progres ,sa lucrezi impreuna este succesul .
Henry David Thoreanu 
Din momentul ce un candidat devine anagajatul unei firme ,el devine practic un membru al organizatiei si daca dorim sa fie o investitie profitabila trebuie create toate conditiile ca in timpul cel mai scurt sa ajunga la un nivel optim de eficienta profesionala,randament
Pentru a facilita acest lucru Departamentul Resurse Umane trebuie sa acorde o atentie desoebita integrarii psihosocioprofesionale ,o componenta de o importanta vitala in procesul de formare a unui colectiv unit animat de ideea de a-si face cat mai bine treaba contribuind astfel la progresul organizatiei .
Din acest punct de vedere Departamentul Resurse Umane trebuie sa puna la punct o serie de proceduri definite de regula sub sintagma :
Program de integrare psihosocioprofesionala .
Complexitatea crescanda a activitatilor economice si sociale ,largirea continua si accelerata a orizontului cunoasterii determinata de progresul stiintific si tehnologic contemporan,necesitatea cresterii eficientei in orice domeniu al activitatii impun preocuparea constanta si intensa pentru formarea,perfectionarea si integrarea personalului nou angajat in cadrul organizatiei fie ca sunt cadre de conducere ,specialisti sau executanti .
Incadrarea nu se rezuma la simplul act formnal de completare si semnare a contractului de munca sau a formularistici in vigoare,ea implica integrarea in colectivitate a noilor veniti,acomodarea si adaptarea lor cu colegii de munca ,cu sefii directii ,cu mediul tehnico-social economic complex ,constituind in sens larg in adaptarea partilor la intreg in cazul nostru fiind persoanele nou incadrate in munca ,iar intregul colectiv colectiv primar de munca si organizatia.
Acest process de integrare ,psihosocioprofesionala poate fi mai rapid sau mai indelungat ,in functie de o serie de factorii,dar odata realizat,esenta lui consta in stabilirea unei armonnii biunivoce intre angajat pe o parte si colectivitatea de munca in care a fost repartizat,pe de alta parte.Prin realizarea integraii in munca se asigura in principal,adaptarea individului la exigentele profesionale ale muncii si la viata colectivului de munca,asimilarea de catre acesta a normelor de conduita specifice grupului a cerintelor disciplinei muncii.
Integrarea in munca are ca efect asiguarea functionarii factorului uman ,manifestare ca factor activ al productiei.
Capitolul 2.Teorie 
INTEGRAREA PSIHOSOCIOPROFESIONALA
A
NOILOR ANGAJATI
Integrarea psihosocioprofesionala a noilor angajati in organizatie este progesul de asimilare a acestora in mediul profesional,de adaptare a lor la cerintele de muna si comportament ale colectivului in care lucreaza ,de armonizare a personalitatii cu cea a grupului.
Integrarea psihosocioprofesionala a noilor angajati presupune armonizarea particularitatilor lor,ca sisteme integrate ,cu cele ale cadrului socioprofesional in care acestia sunt incadrati ,ca sistem integrator .Din perspectiva psihologica integrarea constituie un proces de modelare psihica progresiva a indivizilor in cadrul si sub influenta puternica a mediului socio-profesional.
Integrarea se face progresiv in planuri succesive :
-integrarea in raport cu cerintele postului in gruppuri de lucru ,in orgranizatie si in societatea.Procesul de integrare presupune conjugarea eforturilor persoanlor de integrat si ale colectivlor integratoare ,care iau forma,pentru primele a unor disponibiltati profesionale,psihosociale ,afective si volatile ,iar pentru secundle , a asigurarii coeziunii, a creeri climatului psihosocial pozitiv si a oferiri unor perpective promitatoare de dezvoltare pentru fiecare nou angajat .
Factorii deteminanti a integrarii psihosocioprofesionale sunt urmatorii:
-nevoia sociala ,care exprima imperativul utilizarii eficiente a resurselor umane potrivit cerintelor societatii ;


Fisiere in arhiva (1):

  • Integrarea psihosocioprofesionala.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1.Dna Maria Zota - curs Inspector Resurse Umane 2018-04-18
2.Carmen Buzea - Orientarea si socializarea noilor angajati 
3.Dr Carmen Novac - Managementul personalului 
4.D.A Constantinescu - Managementul Resurselor umane Ed Nationala Buc 2002
5.Prof Univ Dr Leonida Popescu-Resurse Umane /Comportament si managment editura CIMER#ES Bucuresti 
6.V. Cornescu .
I. Mihailescu - Managementul Organizatiei Ed ALL BECK
S. Stanciu
7.Daniela Militaru - Dinamic HUman Resurces Internet3


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!