Forme de negociere

Referat
9/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 6261
Mărime: 63.23KB (arhivat)
Publicat de: Oana Tudor
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Argument .. 4
  2. Capitolul I. Negocierea in dezvoltarea continua a relatiilor Interumane
  3. 1.1. Negocierea, notiune si scop . .. ...5
  4. 1.2. Tipuri de negociere ...5
  5. 1.2.1. Negocierea integrativa ...6
  6. 1.2.2. Negocierea rationala ...6
  7. 1.2.3. Negocierea rationala .7
  8. 1.3. Negocierea comerciala .. 7
  9. Capitolul II. Forme de negociere folosite in cadrul SC CARPATITRAVEL SRL
  10. 2.1. Prezentarea generala a SC CARPATITRAVEL SRL ..9
  11. 2.2. Analiza financiara a societati 9
  12. 2.3. Etapele negocierii la SC CARPATITRAVEL SRL .12
  13. 2.4. Pregatirea negocierii, regula de aur in negociere la SC CARPATITRAVEL ANDREEA SRL ...14
  14. 2.5. Eficacitatea negocierii comerciale si succesul acesteia 20
  15. Concluzii ..21
  16. Bibliografie ...22

Extras din referat

Argument

Ne vom intreba de ce oare se abordeaza un subiect despre arta de a negocia intr-un mediu bazat destul de strict pe regulamente? Un mediu in care totul este foarte bine delimitat prin zeci de articole de lege, prin completari, revizuiri si adaugiri ale acestora, pentru a nu exista aproape nimic care ar putea la un moment dat sa scape de sub control.

Negocierea este un talent, un har innascut, dar si o abilitate dobandita prin experienta si invatare. Asadar, negocierea este o forma concentrata si interactiva de comunicare, in care doua sau mai multe parti aflate in dezacord urmaresc sa ajunga la o intelegere care rezolva o problema comuna sau atinge un scop comun. Negocierea permite crearea, mentinerea sau dezvoltarea unei relatii interumane sau sociale, in general ca si a unei relatii de afaceri, de munca sau diplomatice, in particular. Faptul ca negocierile nu urmaresc totdeauna rezultate manifeste in directia unei intelegeri. Adesea, ele sunt purtate pentru efectele lor colaterale, cum ar fi castigarea de timp, mentinerea unor relatii si imbunatatirea lor, impiedicarea deteriorarii situatiei in conflict. Analiza tipului de negociere in care ne angajam este intotdeauna importanta.

Decizia de a investi în capitalul uman are un impact semnificativ asupra nivelului general de dezvoltare economico-socială. De aceea, adesea ea este abordat nu numai ca o decizie individuală sau ca o decizie strategică la nivelul diferitelor medii instituționale (școală, firmă, organizație nonguvernamentală etc.), ci și din punctul de vedere al implicațiilor sale la nivel macroeconomic.

Sintetizând aspectele de ordin metodologic, în acest sens, rezultă următoarele aspecte: nevoia de a se cuantifica contribuția capitalului uman la bunăstarea socială; reliefarea ratei sociale de recuperare a investiției în capitalul uman; corelarea investiției în capitalul uman cu nivelul de dezvoltare economico-socială; interacțiunea între investiția în capitalul uman și indicele de dezvoltare umană.

Omul pentru a exista este nevoit sa-si satisfaca trebuintele si pentru ca natura nu i le ofera, el trebuie sa si le procure. Astfel, activitatile prin care oamenii reusesc sa-si realizeze bunurile necesare formeaza activitatea economica sau economia.

Generalizand, putem spune ca viata noastra reprezinta o suma de negocieri succesive si de investitii in noi.

Capitolul I. Negocierea- proces competitiv in dezvoltarea continua a relatiilor interumane

Complexitatea vietii social-economice si politice, diversitatea afacerilor pe care le deruleaza agentii economici fac ca negocierea sa se impuna ca unul dintre cele mai pretioase atribute ale vietii contemporane.

Negocierile sunt chemate sa raspunda problemelor complexe deriva din nevoia obiectiva a dezvoltarii continue a relatiilor interumane, în general, a celor economice si politice, în particular. Ele servesc eforturilor de diversificare a directiilor si domeniilor afacerilor, având rolul de a da raspunsuri la problemele complexe pe care acestea le presupun.

Negocierea trebuie privita drept cel mai eficient mijloc de comunicare, având avantajul ca realizeaza în cel mai scurt timp efectul scontat.

1.1. Negocierea, notiune si scop

Negocierea reprezinta un tip de interactiune umana în care partenerii sunt interdependenti, dar în acelasi timp sunt separati prin interese divergente în anumite probleme.

Este necesar sa fie îndeplinite si alte conditii pentru ca o situatie sa poata fi "tratata prin negociere".

Negocierea reprezinta procesul prin care doua sau mai multe parti - între care exista interdependenta, dar si divergente - opteaza în mod voluntar pentru conlucrare în vederea solutionarii unei probleme comune, prin ajungerea la un acord reciproc avantajos.

Din definitia data se desprind câteva note definitorii, care reprezinta de fapt chiar conditiile negocierii, si anume: interdependenta si divergentele referitoare la o problema comuna, conlucrarea partilor pentru solutionarea problemei comune si acordul reciproc avantajos.

Interdependenta partilor este o prima conditie a negocierii. Daca cumparatorul nu doreste sa cumpere si se afla în magazin doar pentru a vedea care sunt noile modele, atunci nu are nici un motiv sa negocieze cu vânzatorul. În lipsa interdependentei, partile vor fi indiferente una fata de alta.

1.2.Tipuri de negociere

Analiza tipului de negociere în care ne angajam este importanta pentru cunoasterea si anticiparea în linii mari a comportamentului pe care îl va adopta partenerul si pregatirea unui comportament în întâmpinare adecvat.

Se poate face distincție între trei tipuri fundamentale de negociere:

a) negocierea distributivă (câștigător/perdant sau victorie/înfrângere);

b) negocierea integrativă (câștigător/câștigător sau victorie/victorie) sau

c) negocierea rațională, un tip de negociere care nu pune în cauză o poziție părților sau intereselor subiective ale acestora.

Bibliografie

1. Anon,- Reservation systems - communication networks that sell rooms, 1968.

2. Anon, A CRS service for the independents. Hospitality and Automation Report, 1993.

3. Archdale, G., Computer reservation systems and public tourist offîces, 1993.

4. Arthur Andersen, - The Future ofTravel Distribution - Securing Loyalty in an Effective Travel Market, New York, 1998.

5. Baker, M., Hayzelden, C. and Sussmann, S., Can destination management systems provide competitiveadvantage? A discussion of the factors affecting the survival and success of destination management systems, 1996.

6. Bathory-Kitsz, D., Inventing the Internetpresence, 1996, p. 8-14.

7. Bender, D., Using the Web to market the hospitality, travel and tourism product or service, 1997, p. 33-39.

8. Bennett, M., Information technology and travel agency - a customer service perspective, 1993, p. 259-266.

9. Bennett, M., Information tecnology and databases for tourism, London, 1996, p. 423.

10. Bennett, R., The Booking process: the developers perspective. International Hotel and Restaurant Association, Paris, 1998.

11. Bloch, M., An open letter to travel agents - a survival tips for the electronic era, 1996.

12. Bloch, M. And Segev, A., The impact of electronic commerce on the travel industry - an analysis methodology and case study, 1997.

Preview document

Forme de negociere - Pagina 1
Forme de negociere - Pagina 2
Forme de negociere - Pagina 3
Forme de negociere - Pagina 4
Forme de negociere - Pagina 5
Forme de negociere - Pagina 6
Forme de negociere - Pagina 7
Forme de negociere - Pagina 8
Forme de negociere - Pagina 9
Forme de negociere - Pagina 10
Forme de negociere - Pagina 11
Forme de negociere - Pagina 12
Forme de negociere - Pagina 13
Forme de negociere - Pagina 14
Forme de negociere - Pagina 15
Forme de negociere - Pagina 16
Forme de negociere - Pagina 17
Forme de negociere - Pagina 18
Forme de negociere - Pagina 19
Forme de negociere - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Forme de negociere.docx

Alții au mai descărcat și

Mijloace și tehnici de comunicare - Relațiile cu media

furnizeză informații mediei; propun material precum fotografii, casete video, reprezentări grafice a informației asistate de calculator, etc;...

Structura pentru sprijinirea dezvoltării urbane durabile

Având în vedere importanța și compexitatea dimensiunii urbane a politicii de coeziune în perioada 2014-2020 și ținând cont și de experiența...

Drept Civil - curs și tematică pt examen

16.10.2017 Tematica Examenului 1. Norma de drept. Structura. 2. Raportul juridic civil. Structura. 3. Capacitatea juridical a partilor...

Administrație publică

STATUL - reprezintă forma instituționalizată de organizare politică a unei colectivități umane constituite istoric și localizate geografic pe un...

Organizații europene și euroatlantice

Istoria recenta a Europei este strâns legată de eforturile realizate imediat după cel de-al II Război Mondial. În prezent, vorbim de o Uniune...

Elemente de arhivistică, birotică și documentaristică

INTRODUCERE Arhivistica și informarea documentară (documentaristica) sunt discipline care au ca sferă de cercetare documentele scrise. Activitatea...

Finanțe publice

S 1 APARIȚIA SI EVOLUTIA FINANȚELOR PUBLICE La baza F.P. stau 2 elemente esentiale : STATUL SI BANII a carui evolutie de a lungul istoriei a...

Evoluția conceptului drepturile omului

Drepturile individuale ale cetățenilor și cetățenia europeană sunt consacrate în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, în Tratatul...

Te-ar putea interesa și

Negocierea

Lumea in care traim, lumea noastra reala, este o uriasa masa de negocieri la care, fiecare dintre noi, fie ca vrem sau nu, este participant. Ne...

Aspecte ale negocierii și comunicării în afaceri la Allianz Țiriac Asigurări SA

INTRODUCERE Această lucrare este structurată în patru capitole după cum urmează: - capitolul 1 Negocierea în afaceri; - capitolul 2 Comunicarea...

Stiluri și tactici de negociere eficiente

INTRODUCERE Negocierea este o activitate des întâlnitã în practica socialã, astfel încât adesea se considerã cã negocierea reprezintã o...

Rețete de succes și erori în negociere

Introducere Negocierea este un talent, un har înnascut, dar și o abilitate dobândită prin experiență și învățare. Specialiștii spun că negocierea...

Aspecte ale negocierii și comunicării în afaceri. studiu de caz la Allianz Țiriac Asigurări SA

INTRODUCERE Această lucrare este structurată în trei capitole după cum urmează: - capitolul 1 Negocierea în afaceri; - capitolul 2 Comunicarea...

Negociere

I. Negocierea – formă principală de comunicare în afaceri I. 1. Comunicarea verbală - element preponderent al negocierilor Comunicarea, ca...

Negocierea - formă de comunicare în economia contemporană

CAPITOLUL 1 PRINCIPII DE BAZ~ ALE NEGOCIERII 1.1 CONCEPTUL DE NEGOCIERE Complexitatea deosebita a vietii social economice si politice...

Strategii, tehnici și tactici de negociere în afacerile internaționale

INTRODUCERE Astăzi, mai mult ca oricând, ne aflăm în situaţia de a învăţa să recepţionăm critic mesajele care ajung la noi şi care încearcă să ne...

Ai nevoie de altceva?