Efectele discriminarii salariale in functie de sex asupra vietii femeilor

Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere
Aceasta cercetare reprezinta o analiza pentru unele studii care se axeaza pe sublinierea discriminarii salariale dintre femei si barbati. Studiile prezinta metode de colectare a datelor precum chestionare si interviuri. Toate studiile au demonstrat ca discriminarea salariala impotriva femeilor inca exista, 
dar exista o scadere semnificativa a diferentelor salariale dintre femei si barbati, in special datorita cresterii gradului de constientizare si a respectarii Legii privind echitatea intre femei si barbati. Studiile au aratat ca femeile au dobandit mai multa experienta si o educatie mai ridicata, ceea ce a scazut rasismul impotriva femeilor. De asemenea, studiile au remarcat ca femeile au dreptul la un salariu egal cu cel al barbatilor. Similar, femeile merita dreptul la aceleasi oportunitati de angajare ce le sunt oferite barbatilor.
Actul de remunerare egala a fost semnat pe 10 iunie 1963 de catre Presedintele John F. Kennedy. Legiferarea acestui act s-a realizat pentru a sustine si a modifica Actul Normativ de Munca Echitabila din 1938. Acest act atragea atentia asupra practicarii nedrepte in ceea ce priveste remunerarea femeilor mai mica in comparatie cu cea a barbatilor, pentru acelasi post. John F. Kennedy a subliniat importanta Actului de Remunerare Egala: "
In timp ce raman multe de facut pentru a obtine o egalitate deplina a oportunitatilor economice pentru femeia obisnuita, femeia castiga doar 60% din salariul mediu pentru barbati, aceasta legislatie reprezentand un important pas inainte."
Kelly Jeanetta, fondatorul firmei de avocati Kelly A. Jeanetta LLC, a declarat ca femeile obtin inca doar saptezeci la suta din salariile totale obtinute de barbati pentru aceleasi locuri de munca. Ea mai sustine ca, din cauza unor prejudecati neexaminate si a sistemelor de favoritism, barbatii primesc salarii mai mari decat femeile care au afectat negativ viata femeilor (Jeanetta, 2013). Obiectivul legii privind egalitatea salariilor din 1963 a fost acela de a obtine egalitatea in salariile platite atat barbatilor, cat si femeilor la locul de munca. In plus, legea a fost aprobata tinand cont de obiectivul de a preveni discriminarea si biasul in locuri de munca si plateste in sectorul privat. Anterior, a existat o notiune negativa prin care se afirma ca barbatii ar trebui sa obtina mai multe salarii decat femeile daca se afla in acelasi loc de munca si au aceleasi responsabilitati. Cu toate acestea, acest lucru demonstreaza discriminarea evidenta a platilor pentru barbati si femei. Jeanetta (2013) a subliniat in continuare legea adoptata in 1969 in Minnesota privind egalitatea de plata pentru munca egala, care interzice angajatorilor sa faca discriminari intre plata angajatilor care presteaza aceeasi munca, acelasi efort si aceeasi eficienta. Aceasta lege este un model bun pentru a reduce diferenta de plata a salariilor intre barbat si femeie, iar angajatorul care plateste salarii pe baza diferentei de sex este o incalcare a legii egalitatii in salarizare. Cu toate acestea, pentru a pune in aplicare pe deplin normele si reglementarile din acest Act, este necesara un efort continuu. Guvernul si ONG-urile trebuie sa avanseze pentru a se asigura ca salariile sunt platite in mod egal ambelor sexe.
Scopul acestei cercetari este de a intelege necesitatea Legii salarizarii egale si imbunatatirea discriminarii salariale pe criterii de gen pe parcursul istoriei. In plus, studiul incearca sa afle daca exista discriminare in plata salariilor pentru barbati si femei. De asemenea, scopul cercetarii este acela de a evidentia problemele majore cu care se confrunta femeile cu salarii mici decat colegii lor.
2. Studiul literaturii
2.1 Legea privind necesitatea egalitatii de remunerare si impactul acesteia
Baza legii privind egalitatea in salarii a fost aceea de a eradica discriminarea salariilor dintre barbati si femei pe parcursul serviciului lor. S-au efectuat mai multe cercetari pentru a analiza importanta Legii privind egalitatea salariilor si imbunatatirea repartizarii salariilor ca urmare a cresterii aplicarii legii. Suh (2009) a investigat factorii determinanti si caracteristicile schimbarilor in diferenta salariului de gen in Statele Unite ale Americii intre 1989 si 2005. Studiul a constatat ca diferenta salariala dintre barbati si femei a scazut in perioada de studiu, de la saptezeci si patru la suta la mai mult de optzeci la suta. Rezultatele acestui studiu arata ca femeile au incercat sa reduca diferenta salariilor prin educatie, ore de lucru si experienta sporita. De asemenea, acest studiu a concluzionat ca scaderea diferentei de gen este, de asemenea, rezultatul scaderii nivelului de discriminare salariala pe piata fortei de munca. Cu toate ca, odata cu trecerea timpului, s-a inregistrat o imbunatatire a decalajului salarial intre barbati si femei, distributia este departe de egalitate.
In ceea ce priveste impactul economic asupra vietii femeilor din cauza salariilor scazute, studiul arata ca, cu siguranta conditia economica a femeilor a fost imbunatatita, deoarece dezvoltarea capitalului uman a devenit motivul pentru un salariu mai bun. Conform analizei lui Neumark, majoritatea discriminarii crescande este cauzata de cresterea influentei barbatilor la locul de munca (Neumark, 1988).


Fisiere in arhiva (1):

  • Efectele discriminarii salariale in functie de sex asupra vietii femeilor.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Alksnis, C., & Desmarais, S. (2008). Workforce Segregation and the Gender Wage Gap: Is "Women's" Work Valued as Highly as "Men's"?1. ournal of Applied Social Psychology, 1-6.
Bacolod, M. P., & Blum, B. (2010). Two Sides of the Same Coin U.S. "Residual" Inequality and the Gender Gap". Journal of Human Resources, 198-242.
Glynn, S. J. (2012, August 16). Fact Sheet: The wage Gap for Women. Retrieved from American Progress Organization: http://www.americanprogress.org/issues/labor/news/2012/08/16/12029/fact-sheet-the-wage-gap-for-women/
Hegewisch, A., Liepmann, H., Hayes, J., & Hartmann, H. (2010). Separate and Not Equal? Gender Segregation in the Labor Market and the Gender Wage Gap. INSTITUTE FOR WOMEN'S POLICY RESEARCH.
Jain, T. (2008). Equal Pay for Equal Work ICFAI Journal of Employment Law, 1-27.
Jeanetta, K. A. (2013). Equal Pay for Equal Work. The Hennepin Lawyer.
John F. Kennedy Presidential Library and Museum. (1963, June 10). Remarks on signing Equal Pay Act of 1963. Retrieved April 27, 2014, from John F. Kennedy Presidential Library and Museum: http://www.jfklibrary.org/Asset-Viewer/Archives/JFKPOF-045-001.aspx Mason, P. L. (2011). Moments of Disparate Peaks: Race-Gender Wage Gaps Among Mature Persons, 1965 - 2007. Rev Black Polit Econ, 1-25.
Neumark, D. (1988). Employers' Discriminatory Behavior and the Estimation of Wage Discrimination The Journal of Human Resources, 279-295.
O'DORCHAI, S. (2008). DOWOMEN GAIN OR LOSE FROM BECOMING MOTHERS? A COMPARATIVEWAGEANALYSIS IN 25 EUROPEAN COUNTRIES. Brussels Economic Review, 1-7.
Rosenfeld, J., & Kleykamp, M. (2012). Organized Labor and Racial Wage Inequality in the United States. American Journal of Sociology, 1460 - 1502.
Stutzer, A., & Lalive, R. (2004). APPROVAL OF EQUAL RIGHTS AND GENDER Leibniz-Informationszentrum Wirtschaft.
Suh, J. (2009). Decomposition of the Change in the Gender Wage Gap. Research in Business and Economics Journal , 1-18.
U.S. Equal Employment Opportunity Commission. (2014). The Equal Pay Act of 1963. Retrieved April 28, 2014, from U.S. Equal Employment Opportunity Commission: http://www.eeoc.gov/laws/statutes/epa.cfm
Zhang, L., & Dong, X.-Y. (2008). Male-female wage discrimination in Chinase industry Economics of Transition, 85-112.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!