Distinctia dintre strategie, plan, tablou de comunicare Strategia de comunicare Conceptul de strategie isi are originea in antichitatea greaca, primul care a evidentiat importanta acesteia pentru activitatea unei organizatii, fiind Peter Druker. El consider ca strategia trebuie sa realizeze un echilibru intre gestionarea prezenta a firmei si conceperea activitatii ei viitoare si trebuie sa raspunda la doua intrebari esentiale: ,, In ce consta afacerea ?" si ,,Care ar trebui sa fie obiectivul de activitate al organizatiei ?". Strategia descrie felul in care o organizatie isi urmareste scopurile, valorificand oportunitatile si evitand amenintarile mediului, prin utilizarea la maximum a resurselor si capacitatilor organizatiei. Acestea sunt problemele majore carora procesul strategic trebuie sa le dea un raspuns.Dupa aprobarea acesteia, se elaboreaza planul de comunicare. Elaborarea planului de comunicare al unei organizatii Planul de comunicare este un document in cadrul caruia sunt inscrise urmatoarele elemente: totalitatea actiunilor pe care organizatia trebuie sa le realizeze si contextul in cadrul caruia trebuie sa actioneze; repartizarea rolurilor ("cine, ce face"); calendarul actiunilor; bugetul de cheltuieli; Relatiile dintre departamentele organizatiei pentru realizarea actiunilor; Programul general se elaboreaza de catre departamentul de comunicare din cadrul organizatiei pentru un an si contine recomandari pentru urmatorii doi ani.
Thiery Libaert - Planul de comunicare, Ed. Polirom,2009. Haines Rosemarie- Imaginea institutionala, 2012, cap.11. https://docuri.com/download/cap-i-arsith-carte-imago_59c1d332f581710b286534ef_pdf http://www.scritub.com/sociologie/psihologie/comunicare/STRATEGIA-DE-COMUNICARE63888.php
După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).