Cheltuieli si venituri

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul I
Cosideratii teoretice privind cheltuielile si veniturile.3
1.1 Aspecte generale si reglementari contabile.3
1.2 Caracterizarea cheltuielilor si veniturilor.4
Capitolul II
Prezentarea SC.SUDV BRASOV.SA
2.1 Date de identificare a societatii.4
2.2 Scurt istoric al construirii societatii.4
2.3 Prezentarea activului societatii.4
Capitolul III
Analiza economico-financiara a cheltuielilor si veniturilor a societatii.5
3.1 Analiza diagnostic a cheltuielilor totale la 1000 lei venituri.8
Concluzii.8
Bibliografie.9


Extras din referat Cum descarc?

Analiza veniturilor si cheltuielilor la nivelul firmei
CAPITOLUL I
CONSIDERATII TEORETICE PRIVIND CHELTUIELILE SI VENITURILE
1.1. Aspecte generale si reglementari contabile
Contabilitatea include in obiectul sau evidenta, calculul, analiza si controlul miscarilor interne si a transformarilor suferite de elementele patrimoniale in urma operatiunilor desfasurate de catre o entitate. De regula, veniturile si cheltuielile nu sunt egale intre ele si ca urmare se inregistreaza o modificare a volumului patrimoniului, modificare care este reflectata in contabilitate prin intermediul rezultatului exercitiului (a profitului sau a pierderii).
Informatiile furnizate de catre contabilitate despre profitabilitatea si performantele unei intreprinderi sunt utile pentru ,,a anticipa capacitatea intreprinderii de a genera fluxuri de trezorerie cu resursele existente.
Cadrul general defineste cheltuielile si veniturile, astfel :
- Cheltuielile constituie diminuari ale beneficiilor economice inregistrate pe parcursul perioadei contabile sub forma de iesiri sau scaderi ale valorii activelor sau cresteri ale datoriilor, care se concretizeaza in reduceri ale capitalului propriu, altele decat cele rezultate din distribuirea acestora catre actionari.
- Veniturile constituie cresteri ale beneficiilor economice inregistrate pe parcursul perioadei contabile sub forma de intrari sau cresteri ale activelor sau descresteri ale datoriilor, care se concretizeaza in cresteri ale capitalului propriu, altele decat cele rezultate din contributiile actionarilor.
1.2. Caracterizarea cheltuielilor si veniturilor
Contabilitatea financiara a cheltuielilor si veniturilor este organizata avand la baza conceptia dualista. In consecinta , ea are ca obiect evaluarea si inregistrarea cheltuielilor si veniturilor in functie de natura lor. Pentru reprezentarea cheltuielilor si veniturilor se porneste de la caracterul de proces al activitatilor consumatoare de resurse si producatoare de rezultate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cheltuieli si venituri.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

I.P.Pantea, Contabilitatea financiara a agentilor economici
Prof. univ. dr. Georgeta Dragomir,Finantarea afacerilor in comert si turism


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!