Bugetului de venituri si cheltuieli - Comuna Ucea, Jud. Brasov

Extras din referat Cum descarc?

I. INTRODUCERE
1. Motivarea alegerii subiectului
Analiza bugetului de venituri si cheltuieli pentru comuna Ucea, jud. Brasov, se datoreaza, in primul rand, unui aspect de ordin pur subiectiv, deoarece am trecut in urma cu cateva zile prin aceasta localitate, iar imaginea Muntilor Carpati, de pe drumul national a fost impresionanta.
Pe de alta parte, comuna Ucea este poarta de intrare in judetul Brasov, se afla la mica distanta de orasul Victoria si de atractiile sale acvatice, dar, odata cu decaderea Combinatului Chimic, intreaga zona a fost supusa, nedrept, unui proces de eroziune generala, in principal umana.
Cu o amplasare strategica, pe cele doua "maluri" ale D.N. 1, care leaga Bucurestiul de vama Bors si, mai departe, de Europa civilizata, comunitatea merita o alta soarta.
2. Descrierea comunei Ucea
Asa cum este descrisa de pagina web a Primariei1, Comuna Ucea este situata in centrul tarii, in partea de vest a Judetului Brasov, la poalele muntilor Fagaras, avand un relief de campie depresionara, la o distanta de 8 km de orasul Victoria, 55 km de Sibiu si 91 km de resedinta judetului, municipiul Brasov.
Teritoriul administrativ al comunei este compus din patru sate:
- Ucea de Jos - resedinta administrativa ;
- Ucea de Sus - situat la 5 km nord de centrul comunei ;
- Corbi - situat la 2 km est de centrul comunei ;
- Feldioara - situat la 3 km sud-est de centrul comunei.
Date administrativ teritoriale :
a. Suprafata totala 10.498,22 ha, din care:
- intravilan 443 ha ;
- extravilan 10.055,22 ha.
b. Numar de gospodarii (locuinte) 974 din care racordate la:
- Alimentare cu apa potabila - 839 ;
- Canalizare in sistem propriu - 719 ;
- Gaze naturale - 731 abonati ;
- Electricitate - 963 abonati ;
- Telecomunicatii - 371 abonati telefonie fixa.
Din situatia prezentata de oficialitatile locale, rezulta ca nivelul de acces al populatiei la utilitati este unul ridicat, dupa cum se poate observa si din graficul urmator :
Singurul capitol de utilitati la care accesul populatiei este relativ redus, este reprezentat de sectorul telecomunicatiilor fixe. Cu toate acestea, in conditiile in care accentul se pune pe sistemele mobile, consider ca procentul de 38,09% este complet irelevant.
3. Bugetul comunei Ucea, jud. Brasov
Proiectul Bugetului local de venituri si cheltuieli pentru anul 2017 al comunei Ucea, jud. Brasov, este publicat pe site-ul web, oficial, al Primariei unitatii administrativ-teritoriale2.


Fisiere in arhiva (1):

  • Bugetului de venituri si cheltuieli - Comuna Ucea, Jud. Brasov.pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

- Vasile Tabara, Dezvoltarea capacitatii administrative, Editura C.H. Beck, Bucuresti, 2012 ; - Legea nr. 273 / 2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare ; - Legea nr. 6 / 2017 a bugetului de stat pe anul 2017, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 127 / 17.02.2017; - Informatiile publicate de Primaria Comunei Ucea pe site-ul web propriu.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!