Arhitecturi deschise pentru E-guvernare

Cuprins referat Cum descarc?

a1.GUVERNAREA ELECTRONICA
1.1.Definitiile guvernarii electronice
1.2.Obiectivele guvernarii electronice
1.3.Evolutia sistemelor de guvernare electronica
2.SERVICII ALE GUVERNARII ELECTRONICE
2.1.Guvernarea electronica in Romania
2.2.Guvernarea electronica in Austria
3.CONCLUZII
4.WEBGRAFIE


Extras din referat Cum descarc?

Una dintre cele mai frecvente intrebari referitoare la e-guvernare este "Ce reprezinta de fapt ea?".
Singurul aspect de care suntem cu adevarat siguri este ca e-guvernarea este mai mult decat postarea unor informatii de interes public si crearea unor servicii publice pe o pagina de Internet. Ca terminologie, e-guvernarea sau e-guvernement isi are originea in constructii lexical ca e-mail, e-commerce, e-business care, ca fenomene au precedat aparitia conceptului de guvernare electronica. Guvernarea electronic acopera toate aspectele guvernarii, pana la cel mai adanc nucleu al fiecarei entitati guvernamentale si inevitabil va deveni factor reformator pentru govern si procesul de guvernare.
Guvernarea electronica consta in interactiunea dintre guvern, parlament si alte institutii publice cu cetatenii prin intermediul mijloacelor electronice. Informarea asupra proiectelor de lege aflate in discutie si emiterea de pareri de catre cetateni, plata taxelor de catre contribuabili, completarea unor plangeri si petitii online reprezinta mijloace eficiente puse la dispozitie de catre stat pentru exercitarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor.
Asadar sensul implementarii guvernarii electronice este de sus in jos (de la stat la cetatean).
Totodata, putem spune ca reprezinta procesul de reinventie a sectorului public prin digitalizare si noi tehnici de management a informatiei, proces al carui scop final este cresterea gradului de particvipare politica a cetatenilor li eficientizarea aparatului administrativ. Aceasta definitie reuneste de fapt, cele trei trasaturi de baza ale guvernarii electronice:
oFolosirea noilor tehnologii electronice in comunicare email, chat, site-uri Internet) sau paradigma tehnica.
oAplicarea unor noi metode de management a informatiei sau paradigm managerial
oCresterea gradului de participare politica a cetatenilor si cresterea eficientei aparatului administrative sau paradigm functionala.
1.2 Obiectivele guvernarii electronice
Obiectivele guvernarii electronice sunt:
oAsigurarea accesului la informatia oficiala prin intermediul paginilor Web in reteaua Internet
oPrestarea serviciilor publice prin intermediul mijloaceloe electronice pentru cetateni si mediul de afaceri
oSporirea gradului de participare a cetatenilor in procesul de guvernare
oEficientizarea activitatii administratiei publice prin optimizarea utilizarii reusurselor materiale si umane, precum si a timpului prestarii serviciilor.
Folosirea tehnologiilor moderne ale informatiei si comunicatiilor ofera posibilitatea schimbarii calitative a serviciilor oferite de administratia publica cetatenilor si celorlalte entitati participante. Incepand cu eliminarea hartiei si continand cu reducerea timpului de acces la resursele publice, aplicatiile de e-Government castiga increderea cetatenilor si eficientizarea serviciilor publice, contribuind major si la democratizarea societatii in ansamblu.
1.3.Evolutia sistemelor de guvernare electronica
Evolutia sistemelor de e-guvernare a fost rapida cu trecerea de la hartie la baze de date si la proceduri manuale la sisteme informatice mari. Dezvoltarea acestuia a fost determinata in toate tarile si de masuri legislative privind servicii publice ale Administratiei Publice on-line, care au coincis si cu evolutia rapida a utilizarii Internetului.
Necesitatea existentei cadrului legal apare ca urmare a diferentei dintre practicile utilizate de fiecare parte in diferitele momente ale derularii unei operatiuni si ca urmare a diferentei dintre informatiile, perceptiile si asteptarile partilor privind operatiunea. Ca urmare, cadrul legal apare ca un element de referinta general valabil la nivelul unui teritoriu, care impune limitele necesare in interirul carora operatiunile sa se poata incheia, urmarindu-se o cat mai mare rata de finalizare. Cadrul legal asigura impunerea unei minime protectii a partilor implicate si/sau tertilor si standardizari (la nivel national) a practicii, calitatii serviciului/produsului si a altor elemente, care definesc continutul serviciului/produsului


Fisiere in arhiva (1):

  • Arhitecturi deschise pentru E-guvernare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1.http://www.danvasilache.info/eGA2.pdf
2.http://www.seap.usv.ro/~dtiliute/master/Guvernare_electronica.pdf
3.http://www.e-guvernare.ro/
4.https://www.aadr.ro/sisteme-operate_0_25.html 
5.http://www.digital.austria.gv.at/DocView.axd?CobId=56936
6.http://www.eap.gv.at/index_en.html


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!