Activitati de PR - evenimentul

Extras din referat Cum descarc?

1. Stabilirea tipului de eveniment
Nu trebuie sa asteptam sa ni se intample lucruri extraordinare pentru a putea organiza un eveniment atragator.
Tipul evenimentului pe care il vom organiza va depinde, in primul rand, de obiectivele ce dorim sa le realizam, de publicul caruia ne adresam, si de bugetul disponibil.
In functie de acesti trei factori, vom decidem daca vom merge pe varianta unui eveniment offline - unde gazda si invitatii au un contact direct, fata in fata, aflandu-se in acelasi spatiu fizic - sau un eveniment online, unde interactiunea se va face prin intermediul unei conexiuni la internet.
Din categoria evenimentelor offline, cele mai populare sunt urmatoarele:
a. evenimente de divertisment: concerte, concursuri, competitii sportive, petreceri private, spectacole de teatru/magie;
b. evenimente tip anunt: lansari de produs, conferinte de presa;
c. evenimente de informare/educare: seminarii, traininguri, workshopuri, mese rotunde, dezbateri publice. 
Din categoria evenimentelor online, cele mai intalnite variante sunt urmatoarele:
a. webinars (discutii educative pe anumite subiecte, de obicei interactive, transmise in real-time, cu o durata medie de 30-60 de minute).
b. evenimente de tipul live streaming (evenimente care au loc si offline, dar sunt disponibile si celor care nu sunt prezenti fizic acolo prin transmisiunea live de la fata locului si posibilitatea interactiunii via chat).
Evenimentul nostru face parte din categoria offline.
Am hotarat sa dezvoltam "Ziua Portilor Deschise din cadrul Facultatii de Administratie si Afaceri ". Este un eveniment ce se organizeaza anual de catre fiecare facultate, pentru a putea veni in ajutorul viitorilor studenti cu privire la luarea unei decizii importante pentru viitorul acestora.
2. Stabilirea obiectivelor
Exista mai multe obiective pe care le putem realiza prin organizarea unui eveniment, vom aminti mai jos doar cateva mai des intalnite:
Anuntarea cu fast, intr-un cadru personal, a unei informatii importante (lansarea unui nou produs, extinderea companiei, un moment important in viata liderului companiei etc.);
Crearea unei legaturi stranse cu publicul (poate fi vorba despre un eveniment de divertisment adresat publicului larg - concert, concurs - sau unui eveniment adresat publicului intern - teambuilding, petrecere privata);
Imbunatatirea relatiilor cu presa (prin organizarea de evenimente dedicate exclusiv persoanelor din mass-media - testari in premiera ale produselor, vizitarea unui nou sediu de firma etc.);
Atragerea unor publicuri noi;
Imbunatatirea imaginii organizatiei 
Informarea/educarea publicurilor cu privire la anumite produse, procese, schimbari (seminarii, mese rotunde, workshopuri).
Obiectivele organizarii Zilelor Portilor Deschise:
a. punerea in tema a vizitatorilor cu privire la specificul organizatiei; 
b. crearea de ocazii pentru aparitia in presa a unor stiri pozitive; 
c. redresarea imaginii unei organizatii


Fisiere in arhiva (1):

  • Activitati de PR - evenimentul.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!